"Тези няколко милиардери заедно имат "инвестиционни емисии", които се равняват на въглеродния отпечатък на цели държави като Франция, Египет или Аржентина", казва Нафкоте Даби, ръководител на отдела по изменение на климата в Oxfam.

Свързани новини

13.11.2022 07:38

Въглеродният отпечатък на няколко милиардери е колкото този на Франция: Oxfam

Видян 23529 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-богатите хора в света причиняват огромни и неустойчиви количества въглеродни емисии, като за разлика от обикновените хора 50-70 % от замърсяването се дължи на техните инвестиции, разкри благотворителната организация за борба с бедността Oxfam.

Според доклада 125 от най-богатите милиардери в света отделят средно по три милиона тона CO2 годишно, което е повече от един милион пъти повече от средното количество, отделяно от 90 % от човечеството, които са по-малко богати. В проучването се посочва, че милиардерите притежават общ дял от 2,4 трилиона долара в 183 компании.


Според Oxfam действителната стойност на замърсяването вероятно е още по-висока, тъй като е доказано, че наличните данни за въглеродните емисии на предприятията систематично подценяват истинското въздействие. Милиардерите и корпорациите, които не разкриват публично своите емисии и поради това не могат да бъдат включени в изследването, вероятно са тези, които оказват силно въздействие върху климата.

"Тези няколко милиардери заедно имат "инвестиционни емисии", които се равняват на въглеродния отпечатък на цели държави като Франция, Египет или Аржентина", казва Нафкоте Даби, ръководител на отдела по изменение на климата в Oxfam.

"Тези инвеститори милиардери на върха на корпоративната пирамида носят огромна отговорност за влошаването на климата. Твърде дълго време те избягваха отговорност", подчертава тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак