Свързани новини

27.07.2009 17:11

В УНСС давали изпити след колегиални разговори

Видян 2673 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Думата натиск за заверки върху университетски преподаватели в УНСС е твърде силна, това може да се е случвало в колегиален разговор. Това заяви пред Нова телевизия доц. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на УНСС по повод ареста на преподавателя Петкан Илиев заради купуване на изпити, съобщи БГНЕС. "Не се съмнявам в свои колеги и съм силно изненадана от последния скандал", коментира тя. По въпроса за рекета на студенти от университетски преподаватели, Павлова отрече това да е практика в УНСС.


Като медиен коментатор по политически и икономически теми Петкан Илиев, може да е предизвикал атаката срещу себе си, смята тя.


По повод твърденията на ректора на университета проф. Борислав Борисов, че Илиев ще бъде отстранен, Павлова заяви, че засега той е в отпуска и ако се прецени, че уронва престижа на учебното заведение ще бъде уволнен. Но ако не се докажат тези твърдения за него, нямало да има наказание. Междувременно обаче самият Борисов заяви пред bTV, че дори да бъде оправдан от съда, Илиев ще бъде помолен да си подаде оставката.


Петкан Илиев беше задържан заедно със съучастника си Боян Тренчев в кафене, когато са получавали поредния подкуп с белязани пари. Вчера  стана ясно, че прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двамата. Според разследването те са искали пари за заверяване на семестри, както и за допускане  до изпит на дубльори на кандидат-студентите с фалшиви лични карти. Цените варирали между 500 и 4000 лв.


Междувременно пак вчера Дарик съобщи, че младши инспектор в "Пътна полиция" – Банско, бил сред измамените със сума от 4000 лв. за уреждане на изпити в УНСС. Униформеният сержант ще бъде разпитан по разследването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв