„Неслучайно през този мандат успяхме да приемем най-мащабния план за изграждане на тротоари в София с гарантирано финансиране, това е включено и в програмата ни  - 100 км годишно нови тротоари. 100 км годишно гарантирано финансиране в тази програма, за да няма ремонт на ремонта“, каза той.

Свързани новини

11.10.2023 09:47

В програмата ни е заложено 100 км годишно нови тротоари в София: Георги Георгиев

Видян 670 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за общински съветник на София от ГЕРБ-СДС  и председател на СОС Георги Георгиев зави, че основният приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС са стандартите в строителството.

„Неслучайно през този мандат успяхме да приемем най-мащабния план за изграждане на тротоари в София с гарантирано финансиране, това е включено и в програмата ни  - 100 км годишно нови тротоари. 100 км годишно гарантирано финансиране в тази програма, за да няма ремонт на ремонта“, каза той.

Георгиев заяви и че са приели градски стандарти към наредбата за градска среда.

„Какви видове да са плочките, какви видове да бъдат настилките, как да се изпълняват, като включихме и допълнително назначихме на щат хора, които да контролират на терен изпълнението“, добави той.

На въпрос защо трябва сега да въвеждате стандарти и нямало ли е такива до момента кандидатът за общински съветник на ГЕРБ-СДС отговори така:

„На първо място такива стандарти за градска среда не е имало, въвеждат се поетапно. Те са естетически стандарти и стандарти за качество, тъй като очевидно, когато работим, виждаме какви са проблемите. Ние отговаряме на новите предизвикателства с нови решения и това важи за управлението на всеки един град без значение кой е начело. Когато преди десетилетия имаше криза с боклука, проблемът е бил кризата с боклука, а не стандартите за плочки.“

А на въпрос защо стандарта в строителството при 20 години управление на ГЕРБ все още е в бъдеще време Георгиев каза:

„Тя е най-много заради ремонта на ремонта така че това е нашият отговор на проблемите, които виждаме всеки ден на терен. А наред с хубавите неща имаше и проблемни ремонти. Вижте годишно в София се извършват над 500 ремонта, но се дават само отрицателни примери“, коментира Георгиев.

Той заяви, че друг приоритет са проблемите с трафика и изграждането на 37 сгради за детски градини.

Той каза, че целият екип ГЕРБ-София застава зад кандидата си и бивш журналист Антон Хекимян. А запитан той дали е графата аматьори или професионалисти Георгиев заяви, че има много професионални качества и бил по-подготвен от Васил Терзиев.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец