„Работата в София е сериозна, не е за Фейсбук – политици и инфлуенсъри”, заяви „досегашният и бъдещ”, както го определи действащият кмет Фандъкова, председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Свързани новини

05.10.2023 14:18

ПП отряза 70М лв. за детски градини и 240М лв. от Плана за ВиК в София – градът не е работа за ФБ-политици: Шефът на СОС

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работата в София е сериозна, не е за Фейсбук – политици и инфлуенсъри”, заяви „досегашният и бъдещ”, както го определи действащият кмет Фандъкова, председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


Той припомни, че сегашните жалейки за транспорта в милионния град, които в кампанията изразяват от ППДБ са учудващи на фона на писмата от миналата година, в които Кирил Петков като премиер и Асен Василев като финансов министър препоръчаха на София да реже линии и да прави масови уволнения на шофьори, щом има проблем при 300% тогава увеличение на цените на тока и над 50% на горивата, вместо правителството им да подпомогне системата, както го сториха кабинетите във всички други страни от ЕС.


Георгиев, юрист по професия и като преподавател в СУ, напомни още, че предишното правителство на ППДБ – кабинетът Петков – Нинова, отряза предвидените в Плана за възстановяване и устойчивост 240 000 000 лв. за довдършване на канализацията в София и то готови проекти. За да бъдат дадени на фирмите на партийците от Добрите Сили милиони за ядливи чашки по същия план, по който има дефицит на проекти. Сега ППДБ изразяват учудване, че в София има квартали без канализация, добави Георгиев.


Само за статистиката: от над 30% до едва 10% бяха сведени зоните в милионния град, които са лишени от канализация при управлението на Й. Фандъкова от 2009 г. насам.


Той забрави да посочи и отрязаните 200 млн. лв. за разширяването на софийското метро – също готов и одобрен от ЕС проект, които бяха преместени за „градска железница” – купуване на нови влакове, за да превозват незнайно кого от Гара Север до Гара Подуяне, при които комисионната е 30%.


Георгиев обаче припомни и обещаните 70 000 000 лв. за детски градини от първото правителство на ППДБ, от които Столичната община е получила 0 лв. Това е още една тема, по която в момента Добрите сили критикуват същата тази община. 



 Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей