Благодаря на Момичетата от града  за поканата да се включа в конференцията „Заедно срещу насилието“ и да споделя положителните резултати, които постигаме заедно с неправителствения сектор в борбата срещу домашното насилие.

Свързани новини

17.03.2023 18:00

В обществото трябва да се възпита нетърпимост към домашното насилие: Шефът на СОС

Видян 2472 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В обществото трябва да се възпита нетърпимост към домашното насилие, а „нито една повече“ да се превърне в статистика.


Благодаря на Момичетата от града  за поканата да се включа в конференцията „Заедно срещу насилието“ и да споделя положителните резултати, които постигаме заедно с неправителствения сектор в борбата срещу домашното насилие.

С разкриването на първата у нас „Правна клиника“ даваме възможност 100 дела за домашно насилие в София да бъдат водени, очаквам при изчерпване на ресурса да бъдем уведомени, за да осигурим допълнително финансиране.

От края на миналата година двойно повече жени могат да получат подкрепа с отварянето на втория кризисен център за пострадали от домашно насилие. Досега на територията на Столичната община действаше един кризисен център, който осигуряваше подкрепа на около 50 жени годишно. С отварянето на втори можем да обхванем над 100 пострадали от домашно насилие на година.

 След спечелен конкурс Фондация Асоциация Анимус/Animus Association Foundation  предоставя социалната помощ на потърсилите закрила в защитеното жилище. Кризисният център цели както да се ограничи рискът от повторно насилие спрямо настанените лица, така и те да получат последваща психологическа помощ и подкрепа. Потърсилите закрила в кризисния център, могат да останат напълно безплатно със своите деца и при поемане на разноски от първа необходимост до 6 месеца.
 Подкрепяме организациите, които имат грижата за превенция и пострадали от домашно насилие хора.

Заедно с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС  адвокат Рая Назарян и Анна Александрова  изразихме подкрепата си за законодателни мерки за подобряване на правната уредба и се присъединихме към апела на 35 неправителствените организации в следващия парламент промените да бъдат приети. Във всяка правова държава трябва да има работещ механизъм, законодателна база и адекватни институции", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 пълен кретен 18.03.2023 10:07

    Фашизоидният гербопитек Георгиев да махне усраинското знаме, което постави над общината като че ли му е собствения дом, до като не се произнесат столичани след референдум, иначе е престъпно самоуправство! Той е просто един случайник и временно пребивава в СО със заплата от софиянци, да не го забравя!

  • 006 истината за богатите вампири 17.03.2023 23:55

    хората в студиото почти припаднали от ужас Studio Guests Nearly Faint

  • 005 Anonimen 17.03.2023 23:52

    по френската телевизия са започнали да предават за пиенето на детска кръв, което докарва старчоците до 100 години и зрителите взели да припадат Corporate Media Melts Down Over French TV Show Talking About Adrenochrome Drug Use Among Celebrities The harvesting of blood from children to make drugs that allegedly help keep people young is not a conspiracy theory, but is something that is actually happening today among the rich and powerful.

  • 004 Anonimen 17.03.2023 23:48

    ма той лъчо мозъка започна тази далавера преди години, но нещо е зациклила, защото хората са разбрали що за стока са тези отрови

  • 003 Anonimen 17.03.2023 23:39

    сформирала се нова комисия от същите стари хиени, които с отровните ковид ваксини умориха куп народ, сега решили да принуждават момичета от 9 до 18 години да се ваксинират за рак на шийката на матката - доказано вредна и смъртоносна ваксина, с нищо не помагаща, а напротив с много смъртни случаи - тези полуграмотни жени чакат нови парични потоци от ваксиналните фирми, това са вирусоложки, ОПЛ, стринки от кол и въже и разбира се представители на производителите и медицински неграмотните редактори от популярен вестник им дават трибуна и стават съучастници в това поредно безумие, липсват все още христо стоичков и рачков и те да рекламират смъртоносната стока под егидата на телевизия -едно чудо замира, друго се пръква

  • 002 наложително и жизнено важно 17.03.2023 22:24

    В малка и обезлюдена България има регистрирани над 14000/?/ НПО-та, с грантове от вън и субсидии от фалиралата ни държава. Да се забранят всички НПО-та финансирани от евроатлантически и соросоидни фондации защото с тяхна помощ България и българите са на дъното и става все по-фатално

  • 001 Anonimen 17.03.2023 20:26

    погрижете се за психолози и сексолози, както купете за 6 месеца и виагра за агресивните съпрузи, това сега е най-важното за леваците с лукановите милиони: сриват се банки, скачат цени,измират хора от отровни ваксини, пускат ни нови пипнати вируси, те се юрнали да се борят за истанбулските меджедии

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,