На журналистически въпрос Манолова уточни, че не трябва да се смесват законът за домашното насилие и Истанбулската конвенция. От „ЛЕВИЦАТА!“ са категорични, че след обявяването й за противоконституционна се гарантира, че тя няма да бъде приета и разпоредите й няма да бъдат прилагани в България.

Свързани новини

09.03.2023 12:20

ЛЕВИЦАТА! ще се бори за правата на жените, жертви на домашно насилие и равнопоставено заплащане между половете

Видян 525 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Искам да отбележа големия грях на последния парламент и специално на тези, които гласуваха против закона за домашното насилие. Според последни данни, 41 % от жените в България са жертва на домашно насилие, а няма къде да се оплачат. Последният законпроект, които беше отхвърлен, гарантираше и изискваше във всеки областен град да има поне един кризисен център и друг, който да се занимава с профилактика. Според мен, отива на „ЛЕВИЦАТА!“ да се занимава с правата на жените и неравенството в заплащането.“ Това заяви Мая Манолова на среща днес с представители и симпатизанти на „ЛЕВИЦАТА!“ в гр. Кюстендил. Тя допълни, че жените получават средно с 265лв по-ниски заплати и 220лв по-ниски пенсии.

На журналистически въпрос Манолова уточни, че не трябва да се смесват законът за домашното насилие и Истанбулската конвенция. От „ЛЕВИЦАТА!“ са категорични, че след обявяването й за противоконституционна се гарантира, че тя няма да бъде приета и разпоредите й няма да бъдат прилагани в България.

Основните приоритети на коалицията бяха представени от нея, Татяна Дончева и Вася Пешева - водач на листата в Кюстендил, навръх международния празник на жената. Според статистиката, на предстоящите избори „ЛЕВИЦАТА! има най-много жени – водачи на листи.

Коалицията ще работи изцяло в интерес на хората в новия парламент, като фокус е поставен върху демографската криза, цялостна трудова реформа, незабавно увеличаване на доходите, ограничаване на безконтролното повишаване на лихвите, спекулата в цените на храните, монополите и картелирането.

„Убедена съм и вярвам, че и малкия град може и трябва да е привлекателно място за живот на младите хора. Това се превърна в моя кауза и именно с нея влизам в тази кампания. За да може това да стане реалност, трябва да насочим нашите усилия в осигуряване на достоен, спокоен и сигурен живот. Аз вярвам, че това е възможно, а пътя минава през добро здравеопазване, добро образование, възможности за реализация, сигурност, по-високи доходи. Това са моите лични цели и целите на коалицията. В последните години виждаме, че тези цели са оставени на заден план. Колкото повече се катери човек нагоре, толкова повече забравя за проблемите на хората. Виждам, че управниците поставят вътрешната политика като функция на външната, а аз считам, че вътрешната политика трябва да е приоритет за всички.“, заяви Вася Пешева, водач на листата в Кюстендил. Тя призова хората да отидат и да гласуват на предстоящите избори машинно. „В момента няма силно ляво представителство, затова призовавам ние да станем новото ляво, силно представителство в следващия парламент.“, заяви Вася Пешева.

Татяна Дончева добави, че в последните години лявомислещите хора са останали политически непредставени. Младите хора също. Тя е категорична, че политическите сили трябва да имат визия и желание да увеличат доходите. „При тази политическа нестабилност и желанието на хората да се стабилизира държавата, трябва да има хора, които разбират как да се случи и да са подготвени, а не самозванци.“, допълни тя.


Неплатена форма


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 да се знае 09.03.2023 14:06

    Вярно ли е, че Мая Манолова подкрепя Истанбулската конвенция?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.