В Instagram се оплакаха от все повече клипове с кърмене

Свързани новини

10.03.2024 16:50

В Instagram се оплакаха от все повече клипове с кърмене

Видян 16797 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Потребителите на Instagram започнаха да се оплакват, че алгоритъмът на платформата показва все повече видеоклипове с "кърмене" в препоръчаните им канали, като отбелязват, че много от жените в тези клипове изглеждат като модели на OnlyFans, които се опитват да рекламират платеното си съдържание.


Макар че Meta, собственик на Instagram и Facebook, не разрешава открито съдържание или голота в своите платформи, нейните насоки за общността правят изключение за изображения и видеоклипове, свързани с "кърмене, моменти от раждането и след раждането, ситуации, свързани със здравето (например след мастектомия, информираност за рак на гърдата или операция за потвърждаване на пола) или акт на протест".


Потребителите на Instagram обаче съобщават за неотдавнашен наплив на "обезпокоително съдържание ", което се появява в каналите им, включително непълнолетни момичета, фетиш видеоклипове и модели на OnlyFans, които рекламират каналите си, докато "кърмят" нещо, което изглежда като бебета-играчки.
" В тези видеоклипове няма никакви образователни кадри", казва един от потребителите на Reddit и съобщава, че само за един ден е блокирал около 20 акаунта за промотиране на OnlyFans.


Десетки други потребители също са споделили подобни преживявания, описвайки видеоклипове на жени, които кърмят кукли и фалшиви бебета, с надписи като "18-годишна кърмачка" или "уроци по кърмене".
Един от потребителите на Reddit твърди, че се е свързал с една от създателките на тези видеоклипове, критикувайки я за публикуването на видеоклипове с кърмене, на което моделът уж отговорил, заявявайки, че "хората напълно прекаляват".


"Това не е истинско бебе и е просто реквизит, използван, за да се разкрие дупката в Instagram. И накрая, през седмицата, в която започнах да публикувам тези видеоклипове, приходите ми от OnlyFans се увеличиха до 60 хил. на месец, така че явно не всички са съгласни с теб", твърди неназованият модел на OnlyFans.


Много потребители също така твърдят, че докладването на такова съдържание или използването на функцията "не ме интересува " на Instagram изглежда не оказва влияние върху алгоритъма, който продължава да препоръчва нежеланите видеоклипове.


Едно от решенията за предотвратяване на появата на тези видеоклипове във фийда, препоръчано от няколко потребители, беше да се коригират настройките за поверителност на приложението, за да се показва по-малко чувствително съдържание, да се включат в черен списък на определени ключови думи в "специфични думи и фрази" и да се "харесва" и търси съдържание, което е приятно, за да се обучи алгоритъмът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.