Американският републикански депутат Джордж Сантос незаконно е използвал средства за предизборна кампания за лични разходи като абонаменти за OnlyFans и процедури с ботокс, твърди етичната комисия на Конгреса.

Свързани новини

17.11.2023 18:00

OnlyFans и ботокс: US конгресмен е злоупотребил със средства за кампанията си

Видян 678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският републикански депутат Джордж Сантос незаконно е използвал средства за предизборна кампания за лични разходи като абонаменти за OnlyFans и процедури с ботокс, твърди етичната комисия на Конгреса.

Подложеният на пожар нюйоркски конгресмен Сантос беше арестуван през май по различни обвинения в телеграфна измама, пране на пари и лъжа пред Конгреса - а миналия месец получи още едно обвинение, в което бяха добавени допълнителни обвинения, свързани с кражба на самоличност и схема, свързана с кампанията му за преизбиране.

В четвъртък Комисията по етика към Камарата на представителите заяви, че е открила "съществени доказателства за потенциални нарушения на федералното наказателно право", и добави, че предава въпроса на Министерството на правосъдието.

"В светлината на продължаващото наказателно разследване на представител Сантос и констатациите на ISC (Разследващата подкомисия) за допълнително необявено и незаконно поведение на представител Сантос, ISC препоръча на комисията незабавно да отнесе тези твърдения до Министерството на правосъдието", се казва в доклада.


Шестчленната комисия, която е разделена поравно на републиканци и демократи, добавя в доклада си, че 35-годишният Сантос "съзнателно е накарал предизборния си комитет да подаде фалшиви или непълни отчети във Федералната избирателна комисия (FEC)".

В доклада се твърди също, че Сантос многократно е превеждал пари, дарени за кампанията му за преизбиране, по свои лични сметки. Оттам етичната комисия твърди, че Сантос е използвал средствата за различни лични разходи и заявява, че поведението му "е под достойнството на длъжността и е довело до тежко дискредитиране на Камарата".


В доклада се посочва, че сред предметите, закупени от Сантос с незаконно придобити пари, са луксозни продукти от елитната верига Hermes, спа процедури и престой в хотел. В него се твърди също така, че Сантос е използвал пари от кампанията, за да плаща за абонаменти за OnlyFans, както и за процедури с ботокс.

Скоро след публикуването на доклада в четвъртък Сантос се обърна към X (бивш Twitter), където осъди това, което каза, че е "пристрастен доклад", който е положил "изключителни усилия, за да го очерни".

Той обаче добави, че сега няма да се стреми към преизбиране за втори мандат през 2024 г., "тъй като семейството ми заслужава повече от това да бъде под прицела на пресата през цялото време".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог