Предложението бе направено от името на управляващата коалиция, а от ГЕРБ и „Възраждане“ декларираха подкрепа

Свързани новини

25.02.2022 16:17

В бюджета да се заделят средства за българите в Украйна: Управляващите

Видян 933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средства за посрещане на българи и украински граждани с българско самосъзнание ще бъдат осигурени с нов текст в държавния бюджет, предложен по време на второто четене на законопроекта в пленарната зала, предаде БНР.


 


Предложението бе направено от името на управляващата коалиция, а от ГЕРБ и „Възраждане“ декларираха подкрепа. Необходимите пари ще бъдат осигурени от икономии по бюджета.


 


 


 


Кабинетът ще има възможност да осигури средства за справяне с последиците от войната в Украйна, ако бъде приет предложеният нов текст от председателя на Бюджетната комисия Любомир Каримански:


 


„По оказване на незабавна хуманитарна помощ на живеещите в Украйна български граждани и българи с украинско гражданство, включително при необходимост от евакуация, за предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна, както и за извършване на разходи за справяне с последиците от военните действия срещу Украйна“.


 


От „Възраждане“ веднага декларираха подкрепа за предложението, но лидерът на партията Костадин Костадинов се усъмни, че парите ще са налични достатъчно бързо:


 


„Имаме ли гаранция някаква за задействане на предварителен механизъм, компенсаторен, вътре в рамките на бюджета, с който да сме сигурни, че ако се наложи, тези средства ще могат да бъдат заделени авансово“.


 


Отговорът на Любомир Каримански:


 


„В рамките на месец могат да бъдат получени такива икономии. Само ще дам пример. Ако намалее още темпът на заразяване с Covid-19, оттам може да има също някаква икономия още в рамките на първия месец“.


 


ГЕРБ също декларираха подкрепа и призоваха тя да бъде от цялата пленарна зала, но Радомир Чолаков от партията предупреди за възможни прекомерни харчове:


 


„Не знам дали не отваряте малко повече чувала с парите и не позволявате много голямо харчене. Приятелски казвам, че това в някакъв момент може да породи голям проблем. Много големи харчове могат да се случат“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион