Нинова цитира данни от доклад на одитори, според който се забелязва увеличение на задълженията спрямо 31 декември 2021 г. Те се увеличават с 21 млн.

Свързани новини

03.06.2022 13:53

Уволниха ръководството на ВМЗ-Сопот

Видян 2986 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес ръководството на „Държавната консолидационна компания” взе решение да смени борда на ВМЗ-Сопот. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.


 


„ВМЗ-Сопот завършва 2021 г. с печалба от 3,107 млн. лева. Но този борд, който управлява сега, за първото тримесечие на 2022 г. реализира загуба в размер на 1,640 млн. лв. Само за три месеца от печалба над 3 млн. се стига до загуба от 1 млн.”, подчерта тя.


 


Нинова цитира данни от доклад на одитори, според който се забелязва увеличение на задълженията спрямо 31 декември 2021 г. Те се увеличават с 21 млн.


 


„Министерският съвет взе решение държавните дружества да приведат дивидента си в размер 100% в бюджета до 30 април 2022 г. Въпреки неколкократните писма, които ръководството на ДКК изпраща до ВМЗ - Сопот, ръководството отказва да плати държавния дивидент до този момент”, обясни още министърът.


 


Тя е категорична, че няма да бъде позволено държавните дружества да се „разпарчетосват” и продават. „Ръководството на ВМЗ-Сопот, зад гърба на принципала - ДКК, и моя - като министър и принципал, обявява продажба на обособени части, представляващи собственост на ВМЗ. Научаваме случайно за тази продажба. Взехме мерки и я спряхме веднага. Ръководството започва да разпродава обособени части”, каза още Нинова.


 


По думите на министъра на икономиката и индустрията новите ръководни органи са „професионалисти” и „почтени” хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 без маска 04.06.2022 08:53

    С назначаването на Иванов във ВМЗ Курнелка показа на бедните си избиратели, че е радетел за американските бази в България, за разлика от електората си. След като ги излъга за работа против болниците да са търговските дружества и бързо забрави, сега ново двайсет. Тази жена е алчен меркантилен хамелеон и нищо повече

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец