Свързани новини

03.09.2021 11:37

Договорът на ВМЗ Сопот със сръбска фирма за 10 млн. долара е в прокуратурата

Видян 3520 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Документацията по договора на ВМЗ Сопот със сръбска фирма от август 2018 г., по който е платено, но не са правени доставки, е изпратена в ДАНС и вече е в прокуратурата.Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков по време на заседанието на временната парламентарна комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов, предаде БТА.


Председателят на комисията Мая Манолова съобщи, че по договора ВМЗ авансово е превело 10.2 млн. долара. Било е предвидено след 60 дни да бъде получена продукция, но вече трета година това не се случва, а информацията по сделката е засекретена.


Разплащането е станало по нареждане на ниво министър на икономиката или председател на Министерския съвет и ставало дума за такса "спокойствие" с публични пари в посока Сърбия, каза Манолова, като цитира публикации в медиите.


В края на август лидерът на АБВ Румен Петков обяви на пресконференция, че е попитал министъра на икономиката за сделките на ВМЗ Сопот и "Кинтекс" със сръбския гражданин Петър Църногорски. Сделката на ВМЗ Сопот е за доставка на определени суровини, за което са платени авансово 10 млн. долара още през 2018 г., но и до днес нищо не е получено. Отделно сърбинът има и втора сделка с "Кинтекс"  за 5 милиона долара, които Църногороски също е получил авансово без да изпълни задълженията си, твърди Румен Петков.


Сделката със сърбина


Министърът на икономиката разказа за предприетите от ведомството му действия по сделката на ВМЗ Сопот. Бяхме информирани, че има риск за парите, които са платени, но стока


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 затвор и пълна конфискация 03.09.2021 12:49

    Сикаджийската престъпна тиква не само си пълни чекмеджетата с милиарди народна пара, а си урежда личните проблеми пак с парите на българите. Така беше с 3-те милиарда за морално остарелите самолетчета на хартийка, така беше с милиардите за Турски поток, така е и с тези 10 милиона за смъртсния му враг Сретан. На този престъпник няма да му стигнат няколко живота за да си излежи престъпленията, а той не само, че е на свобода, а НСО го охранява......абсурдистан!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате