Марлене Скиапа, която влезе в заглавията на вестниците, след като позира за корицата на списание Playboy по-рано тази година, научи за уволнението си по време на телефонен разговор с президента Еманюел Макрон в четвъртък следобед.

Свързани новини

21.07.2023 09:24

Уволниха френския Playboy министър

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар по въпросите на социалната и солидарната икономика напуска френското правителство след повече от шест години на поста си на фона на спорове относно предполагаемото лошо управление на публичен фонд, създаден за борба с "екстремизма".

Марлене Скиапа, която влезе в заглавията на вестниците, след като позира за корицата на списание Playboy по-рано тази година, научи за уволнението си по време на телефонен разговор с президента Еманюел Макрон в четвъртък следобед.

"Говорихме дълго, около тридесет минути", каза тя пред Le Monde. "Той [Макрон] ми благодари за неизменната ми ангажираност през последните седем години."

Бившият министър на социалната икономика стана известна след снимките си за Playboy през април миналата година, когато позира на корицата на френското издание на списанието. Въпреки че изданието се оказа популярно сред френската общественост, нейната неактуална поява предизвика критики както от страна на колегите ѝ, така и от страна на опонентите ѝ. Министър-председателят Елизабет Борн порица решението на Скиапа да даде интервю за рисковото списание, като го нарече "съвсем неуместно".


Неотдавна Скиапа бе въвлечена в скандал, свързан с фонда Мариана, за чието създаване тя помага след обезглавяването на парижкия учител Самуел Пати през 2020 г. Медийно разследване на списание Marianne и телевизия France 2 обвини Скиапа, че е пренасочила над 2 млн. евро публични средства към хора, с които е имала лични отношения.

Политици от опозицията също я призоваха да подаде оставка, след като Националната финансова прокуратура започна разследване на няколко предполагаеми престъпления, включително "присвояване на публични средства поради небрежност".

Скиапа отрече всички нарушения, като отхвърли твърденията като "клевета" и същевременно заплаши да "заведе дела за клевета срещу всички, които отправят неверни обвинения".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак