Борн е дръпнала Скиапа заради корицата, като й е казала, че това "не е подходящо, особено в този период", съобщи филиалът на CNN BFMTV, позовавайки се на източник, близък до министър-председателя.

Свързани новини

09.04.2023 07:44

Френски министър под обстрел заради корица на списание Playboy

Видян 27940 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският министър Марлен Скиапа е подложена на обстрел от членове на собствената си партия, след като се появи на корицата на списание Playboy.

Скиапа, която е министър в правителството от 2017 г., се появи на корицата на списанието, за да придружи 12-странично интервю, което даде по въпросите на правата на жените и ЛГБТ. Скиапа, която е настоящ министър на социалната икономика и френските асоциации, се е снимала за корицата в бяло облекло.

Скиапа е дългогодишен защитник на правата на жените и през 2017 г. беше назначена за първия в историята на страната министър на равенството между половете. В тази си роля тя успешно инициира приемането на нов закон за сексуалния тормоз, който позволява да се налагат глоби на място на мъже, които викат, тормозят или следват жени на улицата.

Появата ѝ предизвика критики от страна на нейни политически колеги, включително от френския министър-председател Елизабет Борн.

Борн е дръпнала Скиапа заради корицата, като й е казала, че това "не е подходящо, особено в този период", съобщи филиалът на CNN BFMTV, позовавайки се на източник, близък до министър-председателя.

Понастоящем Франция е във вихъра на политическа и социална криза, предизвикана от хода на френския президент Еманюел Макрон да прокара противоречиви пенсионни реформи въпреки широката обществена опозиция.


"Намираме се в средата на социална криза, има проблем с полицията, има хора на живот и смърт, а аз имам усещането, че се намирам зад димна завеса", казва в петък пред BFMTV Сандрин Русо, политик от Зелената партия и съратник на активистката за правата на жените.


Френският политик Жан-Люк Меленшон, който зае трето място на президентските избори през 2022 г., разкритикува както появата на Скиапа, така и решението на френския президент Еманюел Макрон да даде интервю за детското списание Pif Gadget тази седмица.

"В страна, в която президентът се изразява в Pif, а министърът му - в Playboy, проблемът ще бъде в опозицията. Франция излиза от релси", написа Меленшон в Туитър в събота.

В събота Скиапа отговори на критиките си в туитър, като заяви: "В момента има много хора, които се опитват да се изкажат по този начин: "Защитата на правото на жените да контролират телата си, това е навсякъде и през цялото време. Във Франция жените са свободни. С цялото ми уважение към критиците и лицемерите".

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин застана в защита на Скиапа по време на интервю за френския новинарски канал CNews в неделя, наричайки я "жена с характер".


"Исках да кажа, че Марлене Скиапа е смела жена политик, която има свой характер и свой стил, който не е моят, но аз го уважавам", отбеляза той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.04.2023 00:09

    протестите са и срещу подкрепата за зеленски и украйна, но всички щрауси се мъчат да си пъхнат главата в земята и да се занимават с тъпи пикантерии, по френската телевизия обаче показват безумията на този и ужасиите там, където косовски екипи разфасоват ранени войници и се пращат органи за трансплантация на запад

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.