"Няма проблем да има такива срещи, стига да са регламентирани и да се провеждат в полицейските участъци. Проблем е, ако е извън полицейското управление. Освободеният директор на кюстендилската полиция се е срещал не само с Христо Терзийски, но и с Младен Маринов. За какво е била срещата може да каже друг", каза още Демерджиев.

Свързани новини

25.10.2022 17:27

Уволненият шеф на полицията в Кюстендил се е срещал с ексминистрите Младен Маринов и Христо Терзийски

Видян 3571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Уволненият директор на ОДМВР Кюстендил Светослав Григоров се е срещал с бившите вътрешни министри на ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски. Той дори се е видял с един от тях след предупреждение да не провежда срещи с политически лица, които не са регламентирани. Това обяви пред Нова телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.


В понеделник се разбра, че ръководителите на седем от деветте полицейски управления в София са сменени.


Освен тях сменени бяха още и директорите на областните дирекции на МВР в Пловдив и Кюстендил. При обявяването на смените Демерджиев не уточни с кои политици от ГЕРБ се е срещал Григоров, но вчера даде повече подробности.


"Няма проблем да има такива срещи, стига да са регламентирани и да се провеждат в полицейските участъци. Проблем е, ако е извън полицейското управление. Освободеният директор на кюстендилската полиция се е срещал не само с Христо Терзийски, но и с Младен Маринов. За какво е била срещата може да каже друг", каза още Демерджиев.


Той обясни, че вече бившият директор на ОДМВР - Кюстендил, е бил проверяван от Вътрешна сигурност. Така министърът разбрал за срещата му с един от двамата представители на ГЕРБ. След това Демерджиев разговарял с Григоров, за да го предупреди, че подобни срещи не могат да се провеждат по такъв начин.
"И след това той е провел нова среща, което е безумно. В заведение са се срещали", уточни служебният вътрешен министър. Той допълни, че всички доклади на Вътрешна сигурност са пратени на прокуратурата.


Междувременно бившият началник на Пътна полиция Тенчо Тенев се закани да съди вътрешният министър Иван Демерджиев. Тенев не приема твърденията за слаб контрол върху подчинените си по случая Семерджиев.


"Работих 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни", заяви пред БНР комисар Тенев. Според него "някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР".


"Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички. Той не може да стои до 400 души и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения", обясни бившият шеф на КАТ.


Кирил Пламенов



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец