Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е бил заблуден, това заяви уволнената директорка на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова за отстраняването си от поста, предаде бТВ.


Екоминистърът вчера обясни, че Иванова е уволнена, защото е неоснователно е отменила забраната на строителство в местността „Каваци“ – къмпинг „Смокиня“ и „Веселие“.   


Иванова обясни, че Личев не е пожелал да се срещне с нея и да чуе мотивите ѝ за предложената от нея заповед за изменение на режима за строителство. Заповедта за изменението, подписана през април от бившия екоминистър,  е също толкова рестриктивна, както и предходната заповед от 1984 г.,  твърди уволненият директор.


В границите на защитената територия се разрешавали само ремонти във вече съществуващите къмпинги „Смокиня“ и „Веселие“, но не и строителство. Промяната се налагала заради по-ефективното им управление.     


„В границата на тази защитената територия, от момента на нейното обявяване, има два действащи къмпинга - „Смокиня” и „Веселие”, които съществуват повече от 40 години. С тази заповед ние