Свързани новини

22.06.2021 17:24

Ревизоро позволил застрояване на Веселие и Смокиня

Видян 2085 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Дни след парламентарните избори на 4 април, бившият екоминистър Емил Димитров - Ревизоро е издал заповед, с която е отпаднала изричната забрана за строежи в 11 защитени територии, 8 от които са край морето и има пясъчни дюни, заяви пред журналисти наследникът му на поста Асен Личев на пресконференция.  Ексминистърът прокара промяна, разрешаваща навлизането и паркирането там на превозни средства, каравани, разпъване на палатки и други дейности.


Личев вече е отменил тази заповед и е върнал защитата на териториите, сред които са Каваците, Алепу със строящия се там хотел подпорна стена, Перла, Златна рибка, Градина, ММЦ Приморско, Бабата край Слънчев бряг. Уволнена е и директорът  на регионалната екоинспекция в Бургас Детелина Иванова заради нейни заповеди относно тези защитени територии. Според Личев няма щети от тези действия на предшественика му и Иванова, но те са отваряли врата за узаконяване на нередовни строежи в тези зони, както и за нови проекти.


По думите му връщането на старата защита специално в територия Каваците, където попадат къмпингите Смокиня и Веселие, превръща в незаконно изливането на т.нар. бетонни пети, което концесионерът на плажа Смокиня (ВИС) предприе за изграждане на "преместваем обект" дискотека Бедрум 2. Според екоминистъра на ход сега по този конкретен случай е ДНСК, тъй като вече и те не са разрешени.


Заместничката му Емилия Тончева обясни, че сега ведомството готви нова процедура за опазването на тази защитена територия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 бай Ставри 01.07.2021 15:15

    Какъв селски тарикт е Ревизоро, и как се прави на бита лисица....всички са за у кауша

  • 001 Anonimen 22.06.2021 22:25

    Няма ли един министър на Мутрата, който да не е крал и работил срещу държавата и народа? Престъпници и бандити 12 г крадат на ангро без почивка и от просяци станаха мултимилионери, съд и тотална конфискация

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и