Свързани новини

18.11.2013 14:35

Условия на Гражданско движение „България без цензура“ за участие в Съюз „ Чисти ръце“

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Уважаеми приятели и колеги, дойде време да разделим политическия елит не на идеологически принцип, а според това кой може или не може да гарантира прозрачност в политиката и управлението на обществените ресурси единствено в полза на гражданите.


 Очакваме вашата готовност да коментирате с нас следните предложения:


1.             Политическа лустрация за създателите и членовете на криминални групировки – СИК, ВИС, Мултигруп, „Зора Инс“ и т.н.


2.           В Съюз „Чисти ръце“  не могат да участват членове на ДС, доказани като кредитни милионери от преди банковата криза 1996-1997г.


3.           В Съюз „Чисти ръце“ не могат да участват партии, които са били в управлението на държавата, освен ако не са освободили от своите ръководни постове бивши премиери, министри и зам.-министри


4.    Подкрепа чрез бюджета и специални законодателни разпоредби за МВР, Българската армия и ДАНС. Увеличаване на личния състав, режийните и социалните придобивки, както и даване на статут на неприкосновеност. Пряк избор на полицейски шефове и началници на РПУ-та.


5.    Деполитизация в НАП, ръководствата на болници, училища и други висши административни органи и длъжности, както и Областни управи и Общини.


6.    Даване на подкрепа на Главния прокурор, при ясно зададени параметри и поети от негова страна ангажименти, за бързо стартиране и приключване на проверките по сигнали срещу висши политици от Прехода. Без политизация във Висшата съдебна власт. Пряк избор на районни и градски съдии и прокурори.


7.    Отпадане на банковата тайна за политиците. При влизане във властта всеки политик е длъжен да  даде своето съгласие за специализирани проверки от ДАНС и НАП на неговите доходи, начина му на живот, роднини по права линия и съребрена до четвърта степен.


 


8.    Проверка на всички възможни имотни и приятелски свързаности. Отпадане на банковата тайна за действащите в момента политици във властта.


9.    Отказ от партийни субсидии.


10.    Политиците да се откажат доброволно от участие в офшорни дружества и да ги осветят  преди това пред обществото, ако са регистрирали такива.


11.    Лустрация за политици с две или повече прокурорски обвинения до тяхното отпадане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Хубав ден за философски размишления

Денят на Победата дали е ден, който ви носи вдъхновение