Реал Мадрид отстрани по драматичен начин Байерн (Мюнхен) на 1/2-финалите в Шампионската лига и достигна до решаващия мач за трофея на 1 юни в Лондон.

Свързани новини

09.05.2024 10:04

Реал Мадрид е на финал след инфарктен край с Байерн

Видян 2132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реал Мадрид отстрани по драматичен начин Байерн (Мюнхен) на 1/2-финалите в Шампионската лига и достигна до решаващия мач за трофея на 1 юни в Лондон. Там съперник на кралския клуб ще бъде друг германски тим - Борусия (Дортмунд).



Вторият мач между Реал и Байерн бе също толкова зрелищен и напрегнат, както и този на 30 април в Мюнхен, завършил 2:2. Този път двата колоса трябваше да излъчат един победител и това бе испанският отбор, който спечели с 2:1.



Всичко по-интересно в реванша се случи през последния половин час. До почивката играта бе сравнително равностойна. В 13-ата мин. Винисиус Жуниор улучи десния страничен стълб на вратата на Байерн. В 27-ата мин. Серж Гнабри бе сменен от Алфонсо Дейвис, което се оказа удачен ход за треньора на баварците Томас Тухел, тъй като именно канадецът откри резултата на ст. Сантяго Бернабеу в 68-ата мин. след чудесен далечен пас на Хари Кейн.



Но Реал имаше още по-късметлийска резерва - Хоселу. 34-годишният нападател изигра най-силните си 10 минути в кариерата. Той влезе в 81-ата мин., а в 88-ата успя да изравни. В първата минута на даденото допълнително време Хоселу заби втория си гол в мача и осъществи пълния обрат.



Основна вина за първото попадение на Реал носи вратарят и капитан на гостите Мануел Нойер, който изпусна топката, а дотичалият Хоселу я вкара. Дотогава Нойер бе може би най-добрият в състава си, след като спаси по невероятен начин удари на Винисиус, Родриго и др.



При втория гол на Хоселу имаше първоначално съмнения за засада, но след преглед с VAR полският рефер Шимон Марчиняк зачете попадението.



Така Байерн остана без трофей през сезона за пръв път от 2012 г., а Томас Тухел не успя да стане първият треньор в историята, който води три различни отбора във финал на Шампионската лига след Пари Сен Жермен през 2020 г. и "Челси" през 2021 г.



За сметка на това колегата му от Реал Карло Анчелоти ще се опита да запише паметно постижение като единствения треньор с пет трофея в Шампионската лига. Той и в момента е рекордор с четирите си отличия (по две с Милан и настоящия си отбор). За Реал това ще е 18-и финал в турнира (включително и предшестващата надпревара за КЕШ). На 1 юни на стадион Уембли испанският гранд ще се опита да спечели 15-ия си трофей в тази надпревара, с което ще подобри собствения си рекорд.



За Борусия това ще е трети финал и шанс за втори триумф в Шампионската лига след 1997 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец