Николай Дренчев от "Възраждане" заяви, че това граничи с национално предателство

Свързани новини

06.07.2023 13:28

Ускоряват процеса по обновяване на военновременните запаси на МО

Видян 343 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 163 гласа "за" НС реши да възложи на правителството да ускори процеса по обновяване на военновременните запаси на Министерството на отбраната, представляващи оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, чрез замяната им с новопроизведени. Записано е още да бъдат предоговорени сроковете и количествата по договорите с "Вазовските машиностроителни заводи" (ВМЗ) при наличие на производствени възможности. Против гласуваха БСП и "Възраждане", а дебатът в зала беше оспорван, предаде БНР.

От БСП и "Възраждане" се обявиха против с аргумента, че решението е политическо, а не експертно, а резултатът ще е изпразване на складовете на въоръжените сили в полза на Украйна  и намаляване на отбранителните ни способности.

Николай Дренчев от "Възраждане" заяви, че това граничи с национално предателство:  

"Очевидно е, че битката в момента е за "конгретьюлейшънси", които, посолството, потупвания по рамото, така демонстрация на верноподаничество, слугинаж. В никакъв случай не говорим за български интереси, за интересите на българската армия, за интересите на българския народ и на българската отбранителна индустрия".

Атанас Зафиров от БСП допълни:

"Ние не сме против процеса на подновяване на боеприпасите, но сме категорично против пълното изпразване на складовете, което явно предстои.

Не беше прието предложението на БСП в парламента да дойдат министрите на отбраната и икономиката, за да обяснят как ще се изпълни приетото решение с аргумента, че вносители са народни представители от три парламентарни групи. Сред тях Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски.

Вместо това в зала отново спориха дали и колко оръжия са изпращани в Украйна във времето, когато министър в кабинета „Петков“ е била Корнелия Нинова. Ивайло Мирчев от  ПП-ДБ припомни за това и отхвърли обвиненията:

"Какъв ден само… БСП избрахте днес посещението на Зеленски, за да обявите, че сте изпращали оръжия за Украйна. Иначе е жалко, че колегите от "Възраждане" и от БСП опитвате да правите поредното внушение, че се изпразват военните складове. Няма нищо подобно".

В момента депутатите продължават работа по променения от сутринта дневен ред с обсъждане на проекта на решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с Украйна за продажба на оборудването, предназначено за проекта АЕЦ "Белене".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец