Свързани новини

17.03.2021 15:33

Управляващите да кажат кой стои зад концесионера на летище София: Демократична България

Видян 3575 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Управляващите така и не отговориха на въпросите защо се взима решението за разсрочване с 10 години на концесионните плащания за летище София и кой стои зад концесионера. По наша информация утре това решение ще бъде окончателно оформено и затова отново задаваме двата въпроса”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в излъчено на живо видео от летището.

Ивайло Мирчев, водач на листата на Демократична България в Бургас и кандидат за депутат и от столичния 24 МИР, припомни, че за концесионер на летище София е предпочетен третият класиран кандидат и само от това българската държава вече е с 300 млн. лева пропуснати ползи. Като аргумент е посочено, че концесионерът обещава да не променя летищните такси в следващите 10 години.С мотив пандемията от коронавирус обаче все още незапочналият да упражнява дейност концесионер получава отсрочка от 10 години за плащането на концесионните такси.

“Това не може да бъде обяснено от българското правителство, ами и тези такси, които те ще си спестят за тези 10 години, ще се изплащат между 25-ата и 35-ата година от концесията. Дори да предположим, че някой в българското правителство има информация, че ковид пандемията ще продължи 10 години, тези такси трябва да започнат да започнат да се плащат на 10-ата година, но не, те искат между 25-ата и 35-ата година и, много важно, без отчитане на индекса на инфлацията”, каза Мирчев.

“Ключовият въпрос е в чия полза се взимат решенията. Ние започнахме да разглеждаме този случай по-дълбоко и всички наши индикации показват, че зад концесионера на летище София стоят братя Домусчиеви”, каза Мирчев. Той посочи, че летището е обект от значение за националната сигурност. По думите му българското правителство е много експедитивно, когато трябва да се обслужи една конкретна фирма, а институции като КЗК и ВАС за месец решават всички жалби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 21.03.2021 15:47

    Не мога да ги разбера какво точно искат да постигнат. Конкретната фирма плаща ли си прилежно всички концесионни такси – плаща ги. Е тогава какъв проблем виждат и защо им е толкова важно да знаят кой точно конкретно е собственик? Още повече, че подобни фирми нямат само един собственик, а са много и сред собствениците има и инвестиционни фондове.

  • 006 Пилота 19.03.2021 17:42

    Тия двамата са големи лайна. Жалко за демократичната идея. С подобни тъпи ПР трикове, няма да генерират повече вот, а само се излагат.

  • 005 Тодор 18.03.2021 16:49

    Нека Христо Иванов и Иво Мирчев пък да кажат кой стои зад Демократична България? Кой ги финансира и защо интересите, които защитават съвпадат с тези на подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, Цветан Василев и Сашо Дончев?!?

  • 004 Марин 18.03.2021 08:59

    А зад марионетката Христо Иванов стоят Маджо и Иво Прокопиев.

  • 003 Кали 17.03.2021 20:44

    Ицо да каже кой му плаща на него за тези акции

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби