Гайдай говори в деня, в който се навършиха четири месеца, откакто руският президент Владимир Путин изпрати десетки хиляди войници през границата, отприщвайки конфликт, в който вече са загинали хиляди бойци и цивилни, няколко милиона души са се изселили от домовете си, а украинските градове са разрушени

Свързани новини

24.06.2022 15:43

Украинците са готови да напуснат атакувания Северодонецк, докато руснаците напредват

Видян 2214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна сигнализира, че войските ѝ се изтеглят от град Северодонецк, където седмици наред се водеха интензивни бомбардировки и улични боеве, което ще бъде значителен провал в борбата ѝ за победа над руските сили.




Губернаторът на провинцията Серхий Гайдай заяви, че войниците в града вече са получили заповед да се преместят на нови позиции, но не посочи дали вече са го направили и къде точно отиват.




Високопоставен служител на въведената от Русия администрация на окупираната Херсонска област в Украйна е бил убит при явно покушение, съобщи заместник-ръководителят на администрацията пред Ройтерс.




Съединените щати ще предоставят допълнителна помощ за сигурността на Украйна в размер на 450 млн. долара, включително повече ракетни системи с далечен обсег, съобщиха американски представители.




Украйна символично заяви, че официално е завела дело срещу Русия в Европейския съд по правата на човека, за да сложи край на "масовите и груби нарушения на правата на човека" от страна на силите на Москва.


 


"Да оставаме на позиции, разбити на парчета в продължение на много месеци, само за да останем там, няма смисъл", заяви Гайдай по украинската телевизия.




Войските "ще трябва да бъдат изтеглени", каза той.




Гайдай говори в деня, в който се навършиха четири месеца, откакто руският президент Владимир Путин изпрати десетки хиляди войници през границата, отприщвайки конфликт, в който вече са загинали хиляди бойци и цивилни, няколко милиона души са се изселили от домовете си, а украинските градове са разрушени, отбелязва Ройтерс.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец