Според руските източници Северодонецк от два дни градът е под пълен техен контрол

Свързани новини

02.06.2022 16:16

Руснаците щурмуват Северодонецк и Камишеваха

Видян 1627 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



    "Край Лиманск окупаторите атакуваха селището Райгородок, но понесоха загуби и се оттеглиха. В Северодонецк тече руски щурм. Подкрепян от минометен огън, врагът проведе атака в посока Бобровое и Устиновка, но без успех.


 В посока Бахмут врагът извърши щурм в посока Камишеваха, за да установи контрол над града и има частичен успех. Боевете продължават. Руснаците поведоха и атака по посока на населените места Нагорное и Белогоровка, като в резултат на огневата атака на нашите части се оттегли", се казва в днешната справка за хода на бойните действия на ВСУ.


Според руските източници Северодонецк от два дни градът е под пълен техен контрол. Такъв реално все още не е постигнат, въпреки че руските части са заели основната част от територията му.

Според британското разузнаване руснаците контролират по-голямата част от града, но украинските военни сякаш продължават да държат позиции на важния път към града, въпреки тежкия артилерийски обстрел. Анализаторите от Лондон посочват и че руската страна има значителни загуби.


Според британското разузнаване, ако руснаците успеят да пресекат река Северски Донец, то те биха получили възможност да насочат повече сили към Донецк. Реката все още се контролира от украинските сили, които взривиха няколко моста, които да попречат на преминаването на руснаците. Според британското разузнаване скоро нашествениците ще трябва да направят тактическа пауза за прегрупиране на силите си.


Днес активни бойни действия не се водят в районите на Авдеевка, Кураховска, Новопавловска и Запорожие. Продължава обаче обстрелът с артилерия и минохвъргачки в районите на Пески, Успеновка, Угледар, Новоселка и Орехов.


Край Новопавловск и Запорожие руснаците продължават да изграждат инженерни съоръжения по заетите линии, както да извършват операции по снабдяване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак