Руски военен автомобил се взривява след удар от украинска артилерия близо до Киев, докато командирите твърдят, че силите на Москва продължават да търпят тежки загуби в цялата страна

Свързани новини

08.03.2022 11:46

Украински миротворци на бой с руски военни

Видян 2785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът на Украйна Владимир Зеленский издаде указ, с който призовава миротворците на страната да се върнат у дома от мисиите си в чужбина. Предполага се, че военнослужещите ще се включат в борбата срещу руската армия.



Заповедта беше публикувана в канала на украинския парламент в Telegram във вторник. В него Зеленски нарежда на "националния контингент и националния персонал, участващ в международни мироопазващи операции", да се завърнат у дома, за да могат да помогнат за "защитата на суверенитета и териториалната цялост" на Украйна.




От 1992 г. насам миротворци от източноевропейската страна са изпратени в десетки конфликтни зони. Украинските сини каски са или доскоро бяха разположени в Демократична република Конго, Южен Судан, Мали, както и в района на Косово и др.


 


След войната в Донбас през 2014-2015 г. в Украйна също се появиха призиви за разполагане на миротворци на ООН в отцепилите се Донецка и Луганска република или по украинско-руската граница.


 


 В светлината на руската офанзива, която започна в края на февруари, Олександър Корниенко, първи заместник-председател на украинския парламент, обяви миналия петък, че депутатите вече подкрепят присъствието на миротворци на ООН в цялата страна. Досега обаче няма официален отговор от международния орган.


 


 


 


 



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци