Мадуро призова отговорните лица да търсят "благоприятен сценарий за преговори и споразумение" за прекратяване на конфликта между Русия и Украйна

Свързани новини

08.03.2022 11:08

Тези, които стоят зад разширяването на НАТО, трябва да деескалират кризата в Украйна: Венецуела

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник венецуелският президент Николас Мадуро обвини Запада, че провокира конфликта на Русия с Украйна, след като през уикенда висши служители на САЩ се срещнаха с неговото правителство.




В речта си Мадуро заяви, че "тези, които провокираха този конфликт с десетилетия на неспазване на споразуменията, с десетилетия на заплахи срещу Русия, с десетилетия на подготовка на планове за разширяване на НАТО, са първите, които са отговорни за деескалацията на този конфликт".


 


Мадуро призова отговорните лица да търсят "благоприятен сценарий за преговори и споразумение" за прекратяване на конфликта между Русия и Украйна.




Президентът също така заяви, че Венецуела е "сериозно обезпокоена от възможността за война в Европа и разширяването ѝ в други региони на света", и разкритикува "кампанията на омраза в обществените медии" и "икономическите мерки, които целят влошаване на условията" и разширяване на конфликта, вместо да деескалират ситуацията.


 



Думите на Мадуро дойдоха, след като през уикенда високопоставени американски служители заминаха за Венецуела, за да се срещнат с правителството на Мадуро в рамките на най-високото си посещение, откакто САЩ прекратиха дипломатическите си отношения през 2019 г.




Докато САЩ отказват да признаят Мадуро за легитимен лидер на Венецуела, а вместо това признават проамериканския политик Хуан Гуайдо за "временен" президент, New York Times съобщи, че администрацията на Байдън се стреми да "отдели Русия от останалите ѝ международни съюзници" на фона на конфликта ѝ с Украйна.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.