Вестник „Сан Франциско Стандарт“ е прегледал кадри от камери за видеонаблюдение, които показват как Лий върви по пуста уличка и изглежда търси помощ.

Свързани новини

07.04.2023 10:40

Убит техномилиардер в САЩ

Видян 736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на технологична компания Боб Лий е бил смъртоносно намушкан близо до центъра на Сан Франциско във вторник, съобщи семейството му.

Полицията е открила 43-годишен мъж с прободни рани и му е оказала помощ, преди по-късно да умре в болница, съобщи Би Би Си.

Бащата на предприемача Рик Лий потвърди, че става въпрос за неговият син, който беше бивш главен технологичен директор в Square.

Властите в Сан Франциско бяха критикувани за своя отговор на вълната от тежки престъпления през последните години.

Последните данни за престъпността показват, че градът е един от най-опасните в САЩ.

Полицейски служители са реагирали на сигнал за намушкване във вторник около 02:35 местно време.

Вестник „Сан Франциско Стандарт“ е прегледал кадри от камери за видеонаблюдение, които показват как Лий върви по пуста уличка и изглежда търси помощ.

Лий е видян да се препъва към паркирана кола и да повдига ризата си, за да покаже раната си, но превозното средство потегля, преди технологичният предприемач да падне на земята.

Полицаите открива Лий в безсъзнание в квартал „Ринкон Хил“ с две прободни рани в гърдите, след което са започнали да му оказва помощ, преди да го откарат спешно в болница, според „Сан Франциско Хроникъл“.

Бащата на Лий публикува съобщение във Facebook в сряда, в което се казва: „Току-що загубих най-добрия си приятел, моя син Боб Лий, когато той загуби живота си на улицата в Сан Франциско рано сутринта във вторник.“

Боб Лий е живеел в Маями, Флорида, но е бил на посещение в Сан Франциско за лидерска среща и останал да се види с приятели, предават от Си Би Си.

„Той наистина беше най-добрият от нас. Имах толкова късмет да израсна с него и чувствам сякаш съм загубил част от себе си“, написа във Facebook Том Оливър Лий, братът на убития предприемач.

„Той беше великодушно и почтено човешко същество, което не заслужаваше да бъде убито“, написа в Twitter Бил Бархид, главен изпълнителен директор на компанията за криптовалута Abra, като отбеляза, че Лий е бил баща.

Cash App е смартфон приложение за плащане, което позволява парични преводи от човек на човек. Настоящата му пазарна оценка е около 40 млрд. долара, сочат данни на Forbes.

От стартирането на приложението през 2013 г. потребителската му база рязко се повиши, достигайки седем милиона активни потребители месечно през 2017 г. и 30 милиона през 2020 г.

 „Насилствените престъпления в Сан Франциско са ужасяващи и дори нападателите да бъдат заловени, те често биват освобождавани незабавно“, написа главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск в коментар по случая.

Данните от 2021 г. показват, че жителите на града са изправени пред шанс 1 към 16 всяка година да станат жертва на насилствени престъпление или престъпление срещу собствеността, съобщава Hoover Institution, мозъчен тръст за политически изследвания . Това прави града по-опасен от 98% от градовете в САЩ .

Полицията в Сан Франциско все още не е идентифицирала заподозрян по случая на Боб Лий и не са извършени арести.

Кметът на Сан Франциско Лондон Брийд каза в изявление, че „убийството на Боб Лий е ужасна трагедия“ и се опита да увери жителите, че градът „приоритизира обществената безопасност“.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв