Twitter заплаши със съдебно дело Meta

Свързани новини

07.07.2023 09:42

Twitter заплаши със съдебно дело срещу Meta заради "копирано" приложение

Видян 658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адвокат на Twitter е заплашил да съди Meta за новото ѝ приложение Threads, съобщиха няколко медии, обвинявайки компанията в злоупотреба с "търговски тайни и друга интелектуална собственост" на Twitter, за да създаде конкурент на Twitter, собственост на Илон Мъск, който според Meta вече е привлякъл милиони регистрации, откакто стартира тази седмица, съобщи forbes.com


В писмо, публикувано от Semafor, адвокатът на Twitter Алекс Спиро обвинява главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг и неговата компания, че са наели десетки бивши служители на Twitter да създадат Threads "с конкретното намерение" да използват тяхната вътрешна информация за разработването на приложението.

Спиро заяви, че много от наетите от Мета бивши служители "продължават да имат достъп до търговските тайни на Twitter" и "неправилно са запазили документи и електронни устройства на Twitter".

В писмото се изисква Meta незабавно да спре да използва всякакви "търговски тайни на Twitter" и се казва, че на Meta е "изрично забранено" да извлича каквито и да било данни за последователите или следването на Twitter.


 Спиро не каза дали компанията за социални медии ще предприеме правни действия, но заяви, че "Twitter си запазва всички права, включително, но не само, правото да търси както граждански средства за защита, така и съдебно разпореждане без допълнително уведомление".

Анди Стоун, директор по комуникациите в Meta, публикува, че "Никой от инженерния екип на Threads не е бивш служител на Twitter - това просто не е нещо".

Мъск реагира на новината за писмото в четвъртък следобед, като написа в Twitter "Конкуренцията е добре, измамата не е" и се съгласи с друг потребител на Twitter, че Threads е "тения".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв