В Threads, новостартираното приложение за социални медии на Meta, което има за цел да конкурира Twitter, са се регистрирали 10 милиона потребители през първите седем часа, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг.

Свързани новини

06.07.2023 17:35

Милиони се присъединяват към конкурента на Twitter

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Threads, новостартираното приложение за социални медии на Meta, което има за цел да конкурира Twitter, са се регистрирали 10 милиона потребители през първите седем часа, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг.

Пишейки за новата платформа скоро след нейния дебют в сряда, Зукърбърг заяви, че услугата ще позволи на потребителите да "изградят нещо голямо заедно", преди да разкрие, че тя е получила "10 милиона регистрации за седем часа".

Threads е налична в онлайн магазините на Apple и Android в около 100 държави, но дебютът ѝ в ЕС беше отложен поради опасения, свързани със защитата на личните данни.

Приложението е приветствано като агресивен претендент за господстващото положение на Twitter на пазара на социалните медии, който е подложен на обстрел поради няколкото промени, наложени на платформата след многомилиардното поглъщане на Елон Мъск миналата година.

"Ще отнеме известно време", написа Зукърбърг в платформата в четвъртък в отговор на въпроса дали Threads ще стане "по-голям" от Twitter. "Но мисля, че трябва да има приложение за публични разговори с над 1 млрд. души в него".


Той добави: "Twitter е имал възможност да го направи, но не се е справил. Надяваме се, че ще го направим."

Threads има много функции, подобни на тези, които в момента са налични в Twitter, но ще позволи на потребителите да съставят съобщения до 500 знака, в сравнение с 280 знака в Twitter. Платената абонаментна услуга на Twitter, Twitter Blue, има ограничение от 10 000 знака.


В отговор на публикация в "Threads" от американския предприемач Гари Вайнерчук, известен като Гари Ви, скоро след пускането на приложението Зукърбърг написа, че екипът по разработката "определено се фокусира върху добротата и превръщането на това място в приятелско".

И в очевидна критика към понякога острите постове на Елон Мъск в Twitter Зукърбърг написа, че така нареченият "s**t-posting" - израз, използван за описание на вида онлайн тролене, в което Мъск понякога е обвиняван - "не е лично мой стил".

В сравнение със самостоятелни претенденти за трона на Twitter в областта на социалните медии като BlueSky и Mastodon, Threads има предимство, тъй като има достъп до глобалната аудитория на Instagram, собственост на Meta, която наброява два милиарда души. Жасмин Енгберг, експерт в индустрията от Insider Intelligence, заяви, че Threads ще се нуждае само от един на всеки четирима потребители на Instagram, който да мигрира към платформата, "за да стане толкова голяма, колкото Twitter", според коментари, публикувани от AdWeek в сряда.

Засега няма данни кога приложението ще бъде достъпно в ЕС поради опасенията на Брюксел относно обработката на лични данни от страна на Meta в нейните платформи Facebook и Instagram. Събирането на потребителски данни е от ключово значение за стратегията на Мета за целеви реклами, която осигурява милиарди долари печалба всяка година.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак