Свързани новини

18.11.2021 12:11

Турция се меси във вътрешните ни работи: Рашков

Видян 1085 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Поведението на някои представителни органи в Турция преди първия тур на изборите може да се тълкува като намеса във вътрешните работи на България", заяви шефът на МВР Бойко Рашков на пресконференция за резултатите от вота и обясни подготовката за балотаж.


Той цитира публикации в турската преса, призиви на държавни органи в южната ни съседка, както и изселнически организации, в които хората се призоват масово да гласуват за ДПС.


Рашковподчерта , че избирателите в Турция са гласували с рекордна скорост в една секция, като за около минута е трябвало да попълнят декларацията си, да им проверят документите, да се справят с машината.


Министърът посочи, че ГЕРБ и ДПС са рекордьори по купуване на гласове. "Точно те се оплакват от репресии, всъщност си партнират, включително и с прехвърляне на гласове. Още не сме се справили с това уродливо явление "политиците да си купуват места в парламента", каза Рашков.


122 са досъдебните производства за престъпления, свързани с политическите права на гражданите за изминалите избори. За вота през юли са били 91.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей