Според него руските туристи лесно могат да бъдат заместени с такива от други държави

Свързани новини

11.03.2022 09:54

Туризмът ни отдавна не разчита на руснаци: Лорер

Видян 1973 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Основната икономическа зависимост на България от войната, която Русия поведе в Украйна и наложените икономическа санкции, е вносът на петрол и природен газ. Това обясни пред Нова телевизия министърът на иновациите Даниел Лорер.




Потокът на руските туристи отдавна не е най-значимият за българския туризъм - нито летен, нито зимен, категоричен бе министърът. Според него руските туристи лесно могат да бъдат заместени с такива от други държави. Още повече, че дори и след края на войната, руснаците трудно ще са платежоспособни туристи, разясни Лорер.




Въпреки че имаме изключително разнородна коалиция, която допреди два месеца в българския политически живот беше немислима, тази четворна коалиция успешно преодолява препятствия след препятствия, коментира в предаването „Здравей, България” Даниел Лорер.




„Настоящата война на Русия срещу Украйна е изключително предизвикателство за колегите от БСП. За нашите колеги от БСП тази война с Украйна ускорява по-скоро тяхната интеграция към съвременния европейски живот и това е чудесно. Поради това коалицията върви успешно напред”, добави той.




„Когато до нас има война - това несъмнено променя всички планове на света. В оптимистичния сценарий - войната свършва до месец, след което започва интензивно възстановяване, както се случи след COVID кризата. В другия - войната се протака и ние като общество трябва да сме готови да бъдем всички заедно - и управляващи, и опозицията да работим за стабилността”, коментира Лорер.




Край на войната обаче не може да има без промяна в Кремъл, убеден е българският министър. Той изрази надежда, че санкциите срещу Русия бързо ще обърнат общественото мнение в страната срещу Владимир Путин и бързо ще стигнат и до най-близкото му обкръжение, което да поиска промяна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей