Свързани новини

15.12.2021 11:07

Трябва да възстановим Напоителни системи. Без напояване няма земеделие: Иван Иванов

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Обилните валежи допринесоха за критичната обстановка в областите Смолян, Кърджали, Благоевград и Пловдив област. Немалка част от проблемите са причинени от повреди на съоръженията на „Напоителни системи“. Това беше обсъдено вчера на Министерски съвет и днес ще се състои среща с областните управители“. Това заяви в ефира на БНТ министърът на земеделието Иван Иванов.
По думите му проблемът се корени в това, че “Напоителни системи” е била занемарена с години, съоръженията са били разрушени, нарязани на скрап, помпените станции съсипани, каналите неподдържани и затова се стигна до тази ситуация. „Проблемите са много и трябва да се намерят решения в кратък срок.  Днес ще намерим частично решение. Важното е, че се работи по въпроса“, обясни той.
Иванов коментира, че очаква днес на срещата с министъра на вътрешните работи и министър-председателя да се намери изход от тази ситуация и може би да бъдат отпуснати средства от Фонда за бедствия и аварии, за да могат да бъдат възстановени тези съоръжения поне частично, за да нямаме следващ инцидент при продължителни следващи валежи.
„Най-важно е да изчакаме внимателно да спаднат нивата на реките, за да бъдат възстановени в пълният им обем тези съоръжения“, каза още той.
Земеделският министър предупреди, че всеки един земеделски стопанин, който е загубил своите площи и продукция, трябва да се обърне към съответната общинска служба по земеделие и да предяви своите претенции, за да бъде обезщетен.
Иван Иванов бе категоричен, че негова цел ще бъде да се промени подходът на работа, като се обърне по-голямо внимание на земеделските производители и решаването на техните проблеми. Той пое ангажимент лично да посети засегнатите от наводненията области и да проследи как ще протечете процесът по обезщетяване на засегнатите.
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.