Свързани новини

10.12.2021 15:17

Управител на СИК от 1995 г. става земеделски министър от БСП

Видян 16494 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият СИК-аджия Иван Иванов от БСП е предложението за министър на земеделието в правителството на Кирил Петков. Неговото име е било съобщено на пленума на Левицата лично от Корнелия Нинова, предаде Investor.bg.
Напомняме, че от 19' първи съобщихме за конфликт на интереси около предходните две кандидатури на БСП за поста - Стефан Бурджев и Димитър Данчев, които имат бизнес в ресора и в крайна сметка бяха отдръпнати назад.
Новият претендент Иванов пък беше уволнен от Пламен Орешарски през 2013 г., часове след като беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи. Според информационната система ДАКСИ Иванов, назначен в министерството на вътрешните работи тогава, е бил управител на групировката СИК в Шумен през 1995 г.
Припомняме, че той бе първият, явил се с адвокат в КС - Петър Илиев - Барбадоса, тогава юрист на БСП, а в средата на октомври тази година Конституционният съд отказа да изслуша Кирил Петков по делото за указа на президента Румен Радев за назначаването му за министър на икономиката в първото служебно правителство тази година. От Изпълнителното бюро на БСП излъгаха за неща, проверими в Търговския регистър, че изнесената информация за Иванов не е вярна и зад атаките срещу Иван Иванов стоят скрити интереси в земеделието: "Иван Иванов никога не е бил управител на клон на цитираната групировка. В посоченото в публикациите време е бил студент в СУ Свети Климент Охридски. За да се издържа като студент е продавал застраховки, но това по никакъв начин не го свързва с управление във фирма Секюрити Иншурънс Къмпани или връзки с организирана престъпност".
Припомняме информацията от 2013 г.:
“Премиерът Орешарски уволни зам.-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, съобщиха от правителствената информационна служба. Това става няколко часа, след като подписа заповедта за назначаването му на поста.
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е поискал оставката на на зам.-министър Иван Иванов. Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР, заяви пред Фоку" вътрешният министър Цветлин Йовчев.
Според информационната система ДАКСИ от 1995 г.  Иванов е управител на клона на групировката СИК в Шумен.  Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка. Той е бил задържан през 2000 г. за рекет и отвличане”, писа Капитал.
„Затова незабавно поисках оставката му от поста. Неговата кандидатура не е мое предложение, приех политическо назначение, предложено на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила г-н Иванов като депутат в 42-то НС", уточни Йовчев тогава.

Радостина Тонева





 





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 100янов 12.12.2021 19:05

    Това че Иван е бил СИКаджия е лъжа, той беше обикновен дилър на застраховки и то не от най добрите в офиса.Той повече зубреше, но не и да прави много застраховки независимо че вземаше процент.Това че сме работили за СИК не ни прави мутри просто си работа.

  • 007 Anonimen 12.12.2021 10:08

    Продавал застраховки, държейки бухалка...:)

  • 006 Мая 12.12.2021 03:10

    А бе, Ангелов, а бе, Боре, Вземи се стегни. Обади нещо за Гроздан Караджов. Ако поне малко ще се прави на демократ, де...

  • 005 Boyan Iliev 11.12.2021 18:38

    То охранител от СИК ни управлява 12-13 години и без проблеми . А сега виждатели

  • 004 Тихомир Томов 11.12.2021 17:10

    Днес афера публикуваха документа от Търговския регистър, където ясно пише : Управител наш Ванко !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са