Специалистът посочи, че през октомври цената на природния газ се вдигна почти двойно, а цените на парно и ток не са променяни от 1 юли

Свързани новини

20.05.2022 10:43

Топлофикация Враца с недовзет приход за милиони заради скъпия природен газ

Видян 1116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    „Цените на парно и ток са определени по цена на природния газ от 50 лв от 1 юли миналата година. Това е голям проблем за българските топлофикации, които използват природен газ.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов.




     Специалистът посочи, че през октомври цената на природния газ се вдигна почти двойно, а цените на парно и ток не са променяни от 1 юли.




„Цената на природния газ за Май е над 3 пъти по-висока от утвърдената през юли, но нашите цени отново са същите. Едновременно с това увеличение плащаме повече за въглеродни емисии и за всички консумативи. Не ме разбирайте погрешно, съгласен съм, че цените на нашите услуги трябва да бъдат социално поносими, но за да работим в подобна криза, е редно да ни се предложат адекватни компенсации.


 


Далече е времето, когато ще разчитаме изцяло на фотоволтаици и вятърни паркове, за това трябва още сега да се предоставят подходящи условия на българските топлофикации да работят в режим на нарастващи цени на основните компоненти.“ каза инж. Радослав Михайлов, изпълнителен директор на Топлофикация Враца.




    Според разчетите на Топлофикация Враца загубите вследствие на покачването на цените на основните горива, въглеродните емисии и всички ценообразуващи компоненти са за милиони левове.




    „В омагьосан кръг сме. Централи, които работят на местни въглища, се затварят в период на несигурност на доставките на природен газ. Много въглищни централи работят за въвеждане на природен газ в същия период на несигурност на доставките на природен газ, но проектите са стартирали много по-рано. Вместо да се възползваме максимално от предимствата, които притежаваме, някои от мерките, които се предприемат, вредят на държавата. Браншът е силно обезпокоен за своето бъдеще.“ каза инж. Радослав Михайлов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете