Производството на електроенергия от биогорива все повече се превръща в подходяща алтернатива на вече съществуващите способи и практики в индустрията, както по света, така и в България

Свързани новини

23.05.2022 14:34

Топлофикация Враца инвестира в екологични горива за производство на зелена енергия

Видян 2174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"В последните години наблюдаваме, че една от важните тенденции на пазара за производство на енергия е свързана до голяма степен именно с опазване на природата, подобряване качеството на въздуха и целесъобразното потребление на природните ресурси. Производството на електроенергия от биогорива все повече се превръща в подходяща алтернатива на вече съществуващите способи и практики в индустрията, както по света, така и в България.


 


Поради тази причини, през последните 10 години ние включихме именно биомаса в енергийния ни микс." заяви инж. Радослав Михайлов, директор на "Топлофикация Враца". По думите му с този проект не само се грижат за екологията, а и успяват да задържат цената на топлинната енергия на фона на драстичното увеличение на въглеродни емисии и природния газ.


 


"За нас като дружество биогоривата допринасят занапред да бъдем по-енергийно независими от покачването на цените на „синьото гориво“. Основният акцент в  екологичната политика на предприятието е производството на чиста енергия, който е изцяло в съответствие с националните и европейските приоритети и законови изисквания в областта на опазване на околната среда и устойчивото развитие." заяви инж. Михайлов.




Директорът на "Топлофикация Враца" обясни накратко, че биомасата се образува от остатъци от растителни култури. "Тя се причислява към възобновяемите енергийни източници, защото като природен продукт непрекъснато се възстановява. Биомасата е използвана практика в европейските топлофикационни предприятия, защото не замърсява околната среда и за това се счита за източник на зелена енергия." посочи инж. Михайлов.



На въпрос каква е съществената разлика между биомасата и  изкопаемите горива, инж. Радослав Михайлов посочи, че е отражението върху околната среда по време на оползотворяване. "Използването на биогорива за енергийни цели не замърсява околната среда" заяви инж. Михайлов.




Директорът на предприятието заяви, че стартират ремонтите по нашите съоръжения и топлопреносната мрежа.

Конкретно за тазгодишните планови ремонти предвиждат реконструкция на амортизирани участъци от топлопреносната мрежа. "Това се прави с цел в максимална степен да гарантираме надеждната работа през следващия отоплителен сезон на всички наши съоръжения.


 


При нас през цялата година се следи състоянието на съоръженията ни и при необходимост, се правят ремонти. Използваме летните месеци за по-големи подобрения, защото тогава отоплението е спряно и абонатите ни няма да бъдат обезпокоени и. Те се правят с цел да поддържаме в изправност съоръженията ни." коментира инж. Радослав Михайлов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева