Топлофикация - София продължава своята дигитална трансформация, като следва тенденциите за прозрачност и информираност на клиентите относно ползваните от тях услуги.  От днес абонатите на Топлофикация София ще могат да проследят в реално време потреблението на топлинна енергия в имота и етажната собственост, за които имат регистрация в Моят портал, както и да получат данни за фактурираната енергия и годишно изравняване при тези, които са на прогнозен отчет.

Свързани новини

24.04.2023 17:29

Топлофикация София помага на клиентите да следят потреблението си в реално време

Видян 3984 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Топлофикация - София продължава своята дигитална трансформация, като следва тенденциите за прозрачност и информираност на клиентите относно ползваните от тях услуги.  От днес абонатите на Топлофикация София ще могат да проследят в реално време потреблението на топлинна енергия в имота и етажната собственост, за които имат регистрация в Моят портал, както и да получат данни за фактурираната енергия и годишно изравняване при тези, които са на прогнозен отчет.


Услугата, даваща възможност за мониторинг, ще бъде достъпна за всички потребители, захранвани от ТР София и ТР София Изток, както  и за част от ТР Земляне. Абонатните станции в тези райони вече са присъединени към системата за управление и наблюдение SCADA, по която Топлофикация - София работи активно през последните 3 години.


Ползвайки новата  функционалност, клиентите ще могат да конфигурират предоставяните данни за имотите, регистрирани в профила им в Моят портал, съобразно избрани от тях критерии, да проследяват и сравняват месечното и годишно потребление, както и да изтеглят избраната информация в табличен вид на собствено електронно устройство.


Новата услуга Мониторинг и управление има атрактивен графичен интерфейс, чрез който предоставя на клиентите в реално време текущи данни и показанията на абонатните станции за обектите, описани в профила им Моят портал.


Клиентите ще имат информация за температурата на подаващата вода от топлоизточника, зададената и текуща температура на водата за отопление и БГВ, външна температура на въздуха и показанията на топломера в абонатната станция. За удобство и възможност за сравнимост с предишни периоди информацията е предоставена схематично и графично.


С това нововъведение Топлофикация - София прави поредната стъпка към разширяване на пакета от предоставяни електронни услуги, като дава възможност на клиентите да анализират, оптимизират и управляват ефективно потреблението на топлинна енергия в имотите си.
 


До момента, тя предоставяше на абонатите възможност да получават съобщения за планови ремонти и аварии, известия за просрочена фактура, справка за издадените фактури през последните 36 месеца и др.  Новият пакет електронни услуги е разработен със сигурен процес по идентификация на клиента, чрез системата за е-автентикация на Министерството на електронното управление. Модулът дава възможност клиентът да заяви и проследи  статуса на исканата услуга, да заплати онлайн дължимите такси, както и да получи междувременна обратна връзка по своето заявление.

С въвеждането на по-голям обем електронни услуги, дружеството прави още една крачка към повишаване доверието на клиентите и тяхната удовлетвореност, като им предлага информация в реално време при високо ниво на сигурност и конфиденциалност.
Допълнителна информация и съдействие клиентите могат да получат на тел. 0700 11 111,  имейл info@toplo.bg, както във фейсбук профила на дружеството.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв