Свързани новини

15.10.2014 12:54

Топлофикация отнесе глоба в размер на 42 хил. лв.

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията е наложила глоба на Топлофикация София, заради незаконосъобразно сключен договор за обществена поръчка.


КЗК отмени решението на изпълнителния директор на дружеството за обявяване на класирането и избора на изпълнител на поръчка с предмет - Доставка на ултразвукови топломери с дистанционно отчитане, ръчно преносими терминали за отчитане на топломерите в абонатните станции и софтуер за обработка на данните в поделенията на компанията, открита от 21 декември 2012 г.


Наложената санкция на Топлофикация София ЕАД е в размер на 41 737, 97 без ДДС, което се равнява на 10% от стойността на сключения договор. Производството е образувано заради влязло в сила решение на ВАС, с което съдът приема, че офертата на австрийското дружество ElinWasserwerkstechnik Ges m.b.H, определено за изпълнител на обществената поръчка, не съдържа документ за съответствие на топломер с номинален дебит Qn 3 м³/h. Според съда е налице нарушение, което води до незаконосъобразност на решението на възложителя за избор на изпълнител в обществената поръчка. Доколкото решението на ВАС е окончателно, КЗК е длъжна да се съобрази с мотивите, изложени в него, отбелязват от комисията.


Тъй като има влязло в сила определение за допускане на предварително изпълнение на обществената поръчка и договор, сключен в резултат на това, както и установено нарушение от съда, на възложителя следва да бъде наложена санкция, уточняват от КЗК.


Припомняме, че неотдавна антимонополната комисия глоби Топлофикация заради злоупотреба с господстващото положение на пазара на топлинна енергия. Санкцията тогава беше в размер на 61 881 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец