Свързани новини

08.09.2014 10:49

Край с измамите на Топлофикация

Видян 2400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наръчник срещу монопола Топлофикация представи адвокатът Данчо Стоянов,  който в над 150 страници разказва своя опит по дела срещу монополите, за да запознае гражданите с проблемите, които ги очакват и с пътищата към тяхното преодоляване.


В книгата могат да бъдат намерени алтернативни решения на казуси, свързани с дружеството, обясни Стоянов. Той пренася в изданието си искови молби за провъзгласяване на нищожност на съдебно решение на първа инстанция по дела срещу Топлофикация, с което дава възможност на други ощетени да го използват като прецедент.


"Надявам се тези, които прочетат тази книга да са наясно, че всичко зависи от нас самите, защото няма по-голяма сила от обединен народ, който знае цената на свободата и я защитава", пише в увода на книгата си адвокат Стоянов.


На представянето на наръчника бе обърнато внимание и на приетите в края на юли поправки в Закона за защита на потребителите и основните точки от него, които гражданите трябва да познават и на които биха могли да се позоват в случай на нужда.


В закона е записано, че потребителят е обвързан с общите условия само при положение, че той е запознат и се е съгласил с тях чрез своя подпис.  


Същевременно търговецът е длъжен да уведомява потребителя за всяко изменение в тези условия в 7-дневен срок, а когато потребителят не е съгласен с тази промяна, той може да се откаже от договора без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка.


Според автора на книгата тези разпоредби са редовно нарушавани от Топлофикация и гражданите трябва да познават добре законите, за да могат да защитят своите права.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв