Проектът е част от цялостната екологична политика на предприятието

Свързани новини

04.04.2022 11:12

Топлофикация Бургас – предприятието пресечна точка на екология, иновации и устойчивост

Видян 1003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    „Добавянето на биогорива в производствената дейност е поредното свидетелство за успешно реализирани проекти в предприятието и отговаря на динамиката, с която се развиваме. Инвестицията ни е дълго обмисляно решение в опита ни да намерим най-рационалния, ефективен и икономически съобразен начин да повишим надеждността на услугите. След обстойно проучване и анализ на ползите от въвеждане на биомаса, решихме да се заемем с това начинание.", коментира директорът на "Топлофикация Бургас" инж. Христин Илиев.


 


 


По думите му проектът е част от цялостната екологична политика на предприятието. "Чрез природния газ и биогоривата ние произвеждаме чиста енергия за нашия град. Решенията, които вземаме, са изцяло в съответствие с политиката на Европа за намаляване на въглеродните емисии. Продължаваме мисията си да доставяме надеждно отопление за клиентите." заяви инж. Илиев.  




"Биомасата е сред най-екологичните горива, които могат да се използват при производството на енергия. При изгарянето й няма вредно въздействие върху околната среда. От друга страна, това дава и възможност цената на топлоенергията да се запазва по-достъпна за потребителите, предвид рекордно високата стойност на газа в последните месеци.", обясни инж. Илиев. Директорът на топлофикацията изрази надежда, че в следващите месеци цената на „синьото гориво“ ще тръгне на долу.




Инж. Христин Илиев посочи, че като отговорна компания са осигурили всички необходими условия за добра работна среда, безопасни и здравословни условия на труд. "През годините развиваме нашата организационна култура, базирана на законността, лоялността и почтеността в действията.


 


В политиката ни за управление на човешките ресурси водещите принципи, които са залегнали, са доверие, екипен дух и ангажираност. Не на последно място - социалната отговорност, утвърждават дружеството като престижен работодател.", заяви инж. Илиев. По думите му предприятието е финансово стабилно дружество, осигуряващо електро и топлоенергия чрез екологични горива. „Ние сме един от големите работодатели в Бургас и чрез дейността си помагаме за запазването на енергийната сигурност и независимост на страната.“, допълни инж. Илиев.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец