The Bloomhouse - приказно бягство в "гигантски морски еднорог"

Свързани новини

04.03.2024 08:02

The Bloomhouse - приказно бягство в "гигантски морски еднорог"

Видян 26389 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това вълшебно произведение на изкуството е отчасти Уили Уонка, отчасти Големия Лебовски и не прилича на никое друго.


Това се казва в обявата в Airbnb за The Bloomhouse - "приказно бягство", сгушено в гората на West Lake Hills в Остин, Тексас.


Къщата е създадена през 70-те години на миналия век от, както се казва в обявата, "няколко хипита и една мечта". Далтън Блум, първоначалният собственик и съименник на къщата, възлага на своя приятел и студент по архитектура Чарлс Харкър да я проектира. Заедно те прекарват 11 години в хълмовете на Остин, за да завършат причудливата структура.


Резултатът е труден за описване. Дори Чарлз никога не е признавал от какво е вдъхновено пространството с площ 1100 кв. фута (102 кв. м), въпреки че в обявата му в Airbnb то е оприличено на "гигантски морски еднорог".



Според уебсайта му той представлява "симбиотичното взаимодействие между човека и природата". "Неговата органична форма, издигаща се от земята, имитира потока на въздуха, извивката на вятъра и нежното издигане и спадане на природната мелодия", се казва още там.


Методите и материалите, използвани за изграждането на The Bloomhouse, са също толкова уникални, колкото и концепцията.

Чарлз започва с изработването на основни форми от стоманени пръти. Покрива ги със слоеве полиуретанова пяна и използва ръчен трион за извайване на извивките. След това завършва конструкцията със слоеве бетонна мазилка отвътре и отвън.


Интериорът на Bloomhouse е също толкова впечатляващ, колкото и външният.
Местното списание Tribeza го описва като "като да паднеш в заешката дупка на Алиса в страната на чудесата - хипнотизиращ и психеделичен".



В него има акценти от черешово дърво, рафтове и шкафове, които са внимателно издълбани в естествените форми на жилището.


В имота няма нито една права линия или ъгъл. Всяка стая се свързва безпроблемно със следващата. Вратата на банята е единственото разделение.


Въпреки че постройката получава признание още при първоначалното си построяване, през 80-те години на миналия век тя изпада в разруха. Това се случва до 2017 г., когато Дейвид и Сюзън Кланч закупуват имота и го спасяват от изоставяне.


 



Помещението вече се предлага за дългосрочно и краткосрочно отдаване под наем от компанията Lodgewell в Остин и често е резервирано за седмици наред. В обявата му в Airbnb се казва: "Когато отседнете в The Bloomhouse, влизате на място, където може да се случи и ще се случи магия.


"В The Bloomhouse оставяте зад себе си ограниченията на съвременността и правилата на логиката, за да живеете само в прищявка. Живеем в приказка, която сами сме си създали. Нека приказката започне.


Но преживяването на магията не е евтино. Цената на нощувка в The Bloomhouse започва от 400 долара (315 паунда).


Източник: Dailymail



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци