Ваня Тагарева

Свързани новини

11.03.2024 16:35

Терзиев мълчи цяла седмица за ескалиращото напрежение с бежанци в София

Видян 1122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В последните дни ситуацията с насилие по софийските улици е безпрецедентна! Положението е сериозно и изключително тревожно. Затова призоваваме кмета на София Васил Терзиев да се появи и да даде обяснение защо допусна ескалиране на напрежението. Къде е кметът на София и защо мълчи?" Това попита в ефира на БНТ Ваня Тагарева – председател на Комисията по обществен ред и сигурност към Столична община.

Общинският съветник подчерта, че групата на ГЕРБ-СДС е реагирала първа, настоявайки да извънредно заседание на СОС на тема "Сигурност", но мълчанието на управляващите е оглушително.

"Управлението на града ни не се състои в концентриране на власт, управлението на практика е във вземането на решения-това искаме от Терзиев. Настояваме кметът на София да се появи и да каже защо е допусната тази ситуация, той има вменени задължения и правомощия по Закона за местното управление и местната администрация. По отношение на Общинска полиция, бюджетът се определя от Столична община. И в тази връзка искам да припомня, че за следващата година от коалицията на ПП-ДБ-СС планират 200 хиляди лева по-малко в сектор "Сигурност". Това е показателно за отношението им към проблема", каза още Тагарева.

Тя обясни, че от разговорите ѝ с граждани е станало ясно, че в централната градска част има струпване на бежанци - включително има места, на които граждани не преминават, защото ги е страх. В момента това се случва и в район "Овча Купел".

"Нека кметът Васил Терзиев отговори на въпроса какво точно ще направи по този въпрос, защото от няколко дни водя разговори с жители на Овча купел, бежанският център там е препълнен. Реакция от кмета на района също няма!", каза Ваня Тагарева.

Общинският съветник от ГЕРБ заяви пълна подкрепа за гражданския протест този вторник, 12 март.

Протестът ще се проведе от 18:30 ч. на паркинга на метростанция “Мизия" и е под надслов "Овча купел – без страх и насилие".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв