Милена Методиева, директор на регистрационно-приемателния център в София

Свързани новини

11.03.2024 09:25

Боят в Центъра за бежанци в София започнал след забележка заради силна музика: Директорът

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конфликтът в Центъра за бежанци в "Овча купел" е възникнал заради силна музика. Това каза в ефира на „Здравей, България” Милена Методиева, директор на регистрационно-приемателния център в София.

Тя добави, че спречкването се е случило между лице, което е дошло на гости при свой братовчед, и 10 момчета, настанени в центъра. Гостът направил забележка на бежанците заради силна музика и така започнало спречкването.

Тя уточни, че пропускателният режим в центровете на Държавната агенция за бежанците е отговорност на охранителната фирма, с която имат договор.

„В момента се изяснява как лицето е влязло вътре, поискали сме обяснения от служителя на смяна. Може да се допусне човешка грешка, тъй като понякога влизат по 4-5 момчета заедно. В момента пропускателният режим е от 9.00 до 19.00 часа. Посетителите се проверяват, данните им се записват”, каза още Методиева. И беше категорична, че пребиваващите в центровете имат респект от полицията, но не и от охраната.

Темата коментираха и бившият зам.-министър на вътрешните работи и експерт по сигурността Филип Гунев и председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

Двамата припомниха, че освен в Центъра за бежанци в петък, сбиване имаше и на бул. „Витоша” в София. В боя там участваха българи и граждани на Великобритания.

„Двата случая нямат нищо общо. Подобни неща се случват всеки ден някъде в България. „Витошка” е много централно място, всички знаем, че оттам минават страшно много и различни хора. Не бива да си затваряме очите, че в Европа има проблем с миграцията и престъпността”, поясни Гунев.

„България е туристическа държава и ако тръгне ескалация на напрежението между българи и чужденци е изключително опасно. Темата не трябва да се преекспонира, но не трябва и да се неглижира”, смята Божилов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв