В Китай Tencent вече го прави

Свързани новини

21.01.2024 17:01

Tencent вижда бъдеще, в което всеки ще прави почти всичко само с едно движение на ръката

Видян 27420 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представете си бъдеще, в което можете да правите почти всичко само с махване на ръка: да пазарувате, да пътувате с метрото или да влизате в офиса. В Китай Tencent вече го прави.

Базираният в Шънджън технологичен гигант пусна в действие услуга за сканиране на длани в Китай, която има за цел да позволи на потребителите да оставят повечето от най-важните си вещи вкъщи: ключовете за дома, портфейлите или телефоните.

Въпреки че самата технология не е нова - компании като Amazon (AMZN) предлагат свои собствени предложения от години - Tencent иска да бъде компанията, която най-накрая ще я превърне в масова, според Гуо Ризен, висш ръководител на компанията.


"Имаме увереност в това", каза в ексклузивно интервю за CNN Гуо, заместник-генерален мениджър на звеното Weixin Pay Industry Application на Tencent, когато беше попитан дали това може да представлява нова норма.

Може би никоя друга компания в Китай не знае повече за обслужването на масите от Tencent. Тя е собственик на WeChat, вездесъщата китайска платформа, която стана известна като "суперприложение", използвано за всичко - от социални мрежи до поръчка на хранителни стоки и цифрови плащания.

Сега тя залага на Weixin Palm Payment - биометрична система, стартирана през май за потребителите на Weixin Pay, сестринското приложение на WeChat. Услугата е достъпна само в континентален Китай.

Софтуерът позволява на потребителите да се откажат от смартфоните си или от транзитните си карти, когато се качват на линия на пекинското метро, например, като поставят ръцете си над сензор. След това инфрачервените камери анализират индивидуалните отпечатъци на дланите и уникалните модели на вените под кожата, което позволява идентифициране на всеки потребител и обработка на плащането в рамките на секунди.


Според оценка на консултантската компания Goode Intelligence до 2026 г. глобалният пазар на биометрични плащания ще достигне над 3 милиарда потребители и стойност от близо 5,8 трилиона долара.


Миналата година JPMorgan се позова на тази възможност, обявявайки собствена пилотна програма за софтуер за удостоверяване на плащанията с използване на сканиране на длани.


Системата е подобна на софтуера за разпознаване на лица, само че с по-голяма точност, според Гуо. "С технологията за сканиране на лица хората могат да си приличат много - като близнаци", каза той. "Но при разплащанията с длани дори братя и сестри, които си приличат, имат уникални отпечатъци от длани и вени."


Приложението се разглежда в индустрията и като надграждане на системите, използвани отдавна от редица японски фирми, които позволяват на служителите да сканират дланите си, за да влизат в офис сгради, отбеляза Гуо.


Тези системи изискват от потребителите да притискат ръцете си върху сканиращите устройства - нещо, което те може да са по-малко склонни да правят сега, когато пандемията е направила хората по-фобични от микроби, каза той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак