Свързани новини

12.05.2009 08:35

ЦИКЕП регистрира Синята коалиция

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИКЕП регистрира Синята коалиция, представлявана от Мартин Димитров и Иван Костов, заведено под номер 11 на 10.05.2009 г. в регистъра на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети за издигане на кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 7 юни 2009 г., съобщи БГНЕС.


В решението е отбелязано, че ЦИКЕП регистрира коалиция от партии "Синята коалиция", образувана от ПП "Демократи за силна България", ПП "Обединени земеделци", ПП "Българска социалдемократическа партия" и ПП "Радикалдемократическа партия в България" за участие в изборите за избиране на членове на Европейския парламент от Република България и я вписва в регистъра на партиите, коалициите и инициативните комитети за издигане на кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 7 юни 2009 г. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в срок от 24 часа от съобщаването му.


Централната избирателна комисия за Европейски парламент /ЦИКЕП/ регистрира късно на 10 май СДС с председател Пламен Юруков за участие в предстоящите избори за ЕП. Това съобщи говорителят на комисията Александър Александров. Той посочи, че регистрацията е станала възможна, след като са били представени необходимия брой подписи в подкрепа на партията. Заявлението от политическа партия "Съюз на демократичните сили" е подписано от Пламен Радонов - упълномощен от представляващия партията Пламен Юруков, се посочва в решението на ЦИКЕП. Към заявлението са приложени подписите на 22 997 избиратели, подкрепящи регистрацията, от които първоначално 18 355, а след дадени указания от ЦИКЕП допълнително 4642.


Сегашният председател на СДС Мартин Димитров все още не е регистриран от съда като лидер на партията. Димитров ще участва в "Синята коалиция" заедно с партията на бившия премиер Иван Костов ДСБ на изборите за Европейския парламент. Мартин Димитров твръди, че Юруков е подал фалшиви документи за регистрацията на СДС в ЦИКЕП. Според него подписите за участие в изборите са събрани с помощта на структурите на ДПС. Димитров заяви на 6 май, че "хората, които са подали фалшивата регистрация не са вече членове на нашата партия и се надяваме ЦИК да уважи тези документи и правдата да възтържествува”. По думите му, Софийският градски съд вече няма разумна причина да бави решението за регистрацията на партията.


Междувременно вчера Пламен Юруков покани Надежда Михайлова да оглави листата му за Европарламента. Тя категорично заяви на брифинг на Синята коалиция, че не може да води петата колона на ДПС в демократичната общност като визираше опита на Пламен Юруков да легализира и реализира плановете си. След срещата с медиите СДС внесе жалба във Върховния административен съд срещу решението на Централната избирателна комисия за Европейски парламент от онази вечер да регистрира партията за самостоятелно участие на евровота с документите, внесени от предишния лидер Пламен Юруков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци