Свързани новини

11.05.2009 09:10

Юруков със спасителен план за Синята коалиция

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На "Раковска" 134 обаче не са склонни да правят сделки с единствения признат засега легитимен председател на СДС
Ново развитие в заплетения казус с регистрацията на СДС в ЦИК.
Синята коалиция поиска да се яви пред избирателите без абревиатурата СДС, тъй като Мартин Димитров няма съдебно решение, че е легитимно избран за председател.


Бившият лидер Пламен Юруков предложи спасителен вариант за участие на Раковска 134 в изборите. Изненадващо той обяви, че е готов до 15 май да регистрира кандидат-депутатската листа на СДС за евроизборите. Юруков възнамерява да направи обединение в дясното политическо пространство, което да използва трите легендарни букви и за парламентарния вот. В качеството си на единствения признат засега легитимен председател на СДС, Юруков вече направи заявка за самостоятелно участие на синята партия в евровота. Предложението му да регистрира и листата за евровота под името СДС идва в момент, когато синята коалиция подаде документи в ЦИК, но в тях СДС не фигурира до ДСБ, тъй като изборът на Мартин Димитров за партиен лидер се оспорва по съдебен ред. На "Раковска" 134 обаче не са склонни да правят сделки с Юруков. Те смятат, че той е нелоялен към политиката на новото ръководство на СДС.
"С кого да се договаряме? Легитимно избраният председател на СДС е Мартин Димитров и за нас този въпрос изобщо не стои", коментира Найден Зеленогорски. Той е убеден, че въпреки всичко избирателите на СДС ще разпознаят своите кандидати за евродепутати в листата на синята коалиция.
Крайният срок за регистрацията на листите с кандидати за евродепутати изтича на 15 май. На тази дата ще стане ясно и дали кандидатите на СДС за евродепутати ще успеят да участват с името СДС на изборите.
От днес в документите на синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов вече фигурират като съпредседатели. Информацията е на бТВ, цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион