Свързани новини

27.10.2023 20:10

ЦИК отмени машинния вот в неделя, е-министърът натискан от К.Петков, замът му открадна кодовете на апаратите

Видян 3934 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК отмени машинното гласуване за първия тур на изборите за местна власт тази неделя. Министерството на електронното управление не успя да да си свърши работата по установяване на съответствие на машините по чл. 213-а от ИК. По-рано доклад на ДАНС, който не е отречен от обвинения за промяна и изтегляне на кодовете на машините от заместник - министър Стойков от ППДБ, който няма право на това. Финансовият министър Василев потвърди истинността на играта на кодове, като попита "и какво от това".


Министърът на електронното управление Йоловски, също ППДБ, пък се оплака на председателски съвет в Народното събрание, свикан по повод скандала, че е бил подложен на натиск от страна на Кирил Петков - съпредседател на управляващата партия ПП и депутат, както и от народния представител от ППДБ и бивш министър на електронното управление в кабинета Петков - Нинова Божидар Божанов.


Напомняме, че пръв 19 минути разкри записите на Алексей Петров, близък до ПП, направени от влогъра Станислав Цанов, в които силовакът сам си признава и се хвали как неговите хора манипулират машините. В друг  запис - от среща на депутатите на ППДБ Кирил Петков лично заявява, че без машините и правенето на ала-бала с тях, реалният електорат на управляващите е 7-10%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 28.10.2023 16:10

    какво точно крият , а то е , че разписките след гласуване от машините не отговарят на реално подадения вот и много хора не поглеждат какво пише в тях и ги предават на комисията и там е заровен ключът от бараката, довел ПП с реално около 7% вместо изманипулираните над 20 % и сега продължават с огромно нахалство да се мъчат да манипулират хората в София.Това правителство е напълно нелегитимно и всички негови решения - също!

  • 002 Anonimen 28.10.2023 06:58

    Интересно ми е каква ще е реакцията на Бойкикев и генералчето, довереник на Командира Костов. Нещо тикак не им харесва да има избори само с хартия, не могат да си подсигурят процентите. Интересно колко процента са реалните, и колко са манипулирани. Май Радостин Василев ще излезе прав в своите записи. Така, че ПРОСТо Киро да му мисли, а и Кокорчо. Нещо нещата не им се развиват по план. Дори и за градове, където бяха сигурни в победата си - Велико Търново, Русе, Пазарджик. А за София да не говорим, язък че похабита Борис Бонев, изглеждаше свестен човек. Освен ако не е бил добър актьор и не се е правил на девица.

  • 001 Anonimen 28.10.2023 06:52

    няма как да има в България демокрация, след като ВСИЧКИ лидери на т.нар. десница са бивши ченгета и техните наследници. Откъде Ристу да се научи на демокрация? От баща си партийния член или от майка си сталинистката? Мирчев - от баща си партийния секретар? Насету Наполеонов от ДС службите ли? Ванката Костофф от партийната секретарка Еленка ли? Ако още през 90-та година имаше истинска лустрация, на вашите вождове нямаше изобщо да им бъде разрешено да заемат ръководни постове.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби