Свързани новини

28.10.2023 01:10

ОИК-София обяви машинно гласуване, въпреки ЦИК, агент на ДС организира протеста пред МС, на който е подчинен ДАНС, първи опорочени избори за 34 г. преход

Видян 3055 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната общинска избирателна комисия отказа да се съобрази с решението на ЦИК  и разпореди на районните си подразделения да раздадат книжа за машинно гласуване, което централната комисия по-рано отряза. Решението, което може да се обжалва пред ... ЦИК беше взето в 21,36 ч. в петък. От своя страна, агентът на ДС Илиян Василев се пише сред организаторите на протест срещу решението на ЦИК, който ще се състои пред Министерския съвет, чийто председател Денков в същия ден заяви, че Делян Пеевски е незаменим, а от друга страна на него се подчинява ДАНС, където заместник-председателят е лично назначение на К.Петков - единия от бодигардовете му.


Която пък протестиращите обвиняват за това, че е разкрила факта, че зам.-министър от квотата на ПП, назначен с подписа на същия Денков, е присвоил незаконно кодовете за машините. ДАНС го докладва на председателски съвет в НС, а оттам тръгна и целият невиждан  скандал и отмяната на машинното гласуване, които тресоха държавата цял петък.


 Дори решението на ОИК да не падне пред ЦИК, а решението на ЦИК да падне, ако някой го обжалва във ВАС, централната комисия разпореди жандармерията да прибере машините за изборите, а нейните решения са задължителни. Така не е ясно с какви машини би могло да се гласува в София.


Кабинетът Денков е първият за 34 години преход, който се провали в организацията на избори и ги опорочи предварително. Това поставя под съмнение промените в Конституцията, които предвиждат отпадането на служебните кабинети, които досега винаги са провеждали безупречни избори. Включително служебните кабинети с участието на Денков, Петков и Василев, чиито звезди в политиката и изгряха именно в ... служебни кабинети, които сега искат да отменят. 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните