Свързани новини

27.10.2014 16:58

Цачева е новият председател на НС

Видян 1073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цецка Цачева беше избрана за председател на 43-ото Народно събрание. Тя беше избрана със 219 гласа за, 12- „против” и един „въздържал се”. Цачева беше подкрепена от всички депутати на ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ и АБВ. Един от Реформаторския блок се въздържа и един от Патриотичния фронт беше против. Цялата група на Атака гласува против, предава дартснюз.


Цачева беше и единственият предложен за тази позиция. От името на БСП Ангел Найденов обяви, че БСП ще подкрепи кандидатурата на Цачева. „Тази подкрепа се дължи не само на резултатите на ГЕРБ които заслужават уважение, но и заради сложната и разнолика ситуация, в която се намира България. От вас, г-жо Цачева, зависи дали ще оправдаете нашето доверие”, каза Найденов.


„Само с единение можем да постигнем възход. Единението е съгласието за пътя, по който вървим. Всички професии, слоеве, етноси – млади и стари, всички българи, може да го постигнем”, категорична беше Цачева. „Днес смирени и помирени, трябва да поемем отговорността за днешния и утрешния ден за народа си, да забравим за партийните си интереси, да намираме най-добрите решения за хората, които са ни изпратили тук”, посочи Цачева.


Тя благодари за доверието, което й е гласувано да бъде председател на 43-тото НС. „От опит знам, че да си пръв след равни е задача нелека. Председателят трябва да координира, но и да инициира и да полага усилия за сближаване на позиции. Вотът на българският народ от 5 октомври отреди парламентарно представени да бъдат 8 политически сили”, посочи тя.


„Лошото е, че повече от половината от нашите сънародници не упражниха правото си на глас, отказаха да гласуват. Стигнахме дотам, че поставихме физическа стена срещу суверена. Оградата пред българския парламент никога не трябва да се появява”, каза още Цачева.


Цачева ще има цели 8 заместника. В нейно отсъствие ще председателстват Димитър Главчев от ГЕРБ, Янаки Стоилов от БСП лява България, Алиосман Имамов от ДПС, Иван Иванов от Реформаторския блок, Красимир Каракачов от Патриотичния фронт, Явор Хайтов от Коалиция „България без цензура”, Явор Нотев – „Атака” и Росица Янакиева от АБВ. Те бяха избрани единодушно с 235 гласа „за”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.