Иван Таков стана е временен лидер на БСП-София до 22 март

Свързани новини

21.02.2022 17:52

Таков смени Паргов в БСП-София

Видян 2727 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Иван Таков - син на Янчо и внук на Пеко Таков, стана временен лидер на БСП-София до 22 март, когато ще се проведе насрочената от НС градска конференция за избор на нов председател след отстраняването на Калоян Паргов. Именно тогава Таков ще се кандидатира и за постоянен шеф на най-голямата местна партийна структура у нас, съобщи OFFNews. Досега той е бил зам.-председател на столичните социалисти, отговарящ за партийната дейност.



Напомняме, че НС на БСП наложи в събота наказание на Паргов, с което му отне правото да заема публични длъжности, да членува в органите на Левицата и да се кандидатира за тях за срок от  1 г..


 


Така той остава член на БСП, но вече не е шеф на БСП-София. Самият Паргов смята, че "поръчителят" на решението за мярката срещу него е лично лидерът на партията Корнелия Нинова. По думите му 31 членове на градския съвет на Левицата са поискали да се гласува решението за наказанието му, и той знае кои са те.


 


Същевременно в медийното пространство вече циркулират множество спекулации относно кандидатите за нов лидер на столичните социалисти.


 


Сред най-популярните имена са тези на дъщерята на бившия депутат от БСП Румен Овчаров - Теодора Овчарова, която 3  пъти неуспешно бе и кандидат за  депутат през 2021 г. Другото име, което упорито се върти, е на близкия до Нинова Евгений Белий - шеф на социалистите в Красна Поляна.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни