С обвинения в „задкулисие” от Позитано 20 атакуват лидера на столичните социалисти
01/02

Свързани новини

17.02.2022 18:42

БСП подгони Паргов за нещо, което не е направил

Видян 4663 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С обвинения в „задкулисие” и "вождизъм", но с конкретика, която не отговаря на истината, освен това е в нарушение на мандатността, от Позитано 20 атакуват лидера на столичните социалисти Калоян Паргов.


 


Пресцентърът на Левицата разпространи информация, че социалисти от БСП-София са събрали подписка с настояване той “да бъде наказан” от Националния съвет (НС) за дейността му в СОС. Текстът разпространен до медиите обаче се оказа анонимен - нито имена, нито брой - говори се за 30 от 8000 членове в града.


 


Същевременно от самата градска структура пуснаха опровержение до медиите и посочиха, че информацията е подвеждаща. От там обявиха, че не са приемали никаква позиция срещу шефа си.



В спорната декларация: "Вследствие на участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично", пише в изреждането от Позитано. По т. 1 сделка няма, а с 15 от 61 съветници при ясно мнозинство на ГЕРБ и ВМРО БСП не пее в СОС.



От написаното от централата на БСП излиза също, че общинските съветници на Столетницата в столицата са помогнали и за избора на Георги Георгиев за нов шеф на СОС, което обаче според гласуването тогава не отговаря на фактите.


 


Самият Паргов обаче дори не присъства физически на въпросното заседание и не гласува, а именно това е основното обвинение срещу него. При ясно мнозинство той не би и променил нищо. Освен това, според установената практика се избира председател от най-голямата партия в СОС (точно както става и в парламента).


 


Благодарение на това не най-голямата партия, каквато е БСП получава подкрепа за свои заместник-председатели в СОС, също както и в НС. По същата причина Левицата многократно е гласувала в подкрепа на парламентарни шефове от ГЕРБ от рода на Цецка Цачева или Цвета Караянчева.


 


"Социалисти от градската организация на БСП-София събраха подписка с призив НС на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Паргов", се посочва още в декларацията, изпратена от централата на Нинова.


 


По инфо на 19' очакваната санкция е 1 година забрана той да изпълнява представителни длъжности – т.е. да бъде шеф на софийската партийна организация. По всичко личи, че предстои и изваждането му от НС на Левицата, но вероятно без изключване от БСП. В становището се настоява и за насрочване на градска конференция за избор на председател на 22 март.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на