Свързани новини

02.04.2013 13:47

Студент на министерска приятелка взе 2,5 млн. от образованието

Видян 4404 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Студент на Евелина Христова, де юре медийна съветничка, а де факто приятелка  на министъра на образованието в кабинета на ГЕРБ Сергей Игнатов, е спечелил само за четири месеца 11 договора на обща стойност 2 477 424 лева от министерството на образованието по времето, когато Игнатов го управляваше, предаде Offnews. Финансирането за всички договори е от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.


Студентът на Христова, която преподава в Нов български университет, чийто ректор бе Игнатов преди да стане министър, е роденият през 1985 г. Тодор Николов Зафиров.


Евелина Христова от неотдавна е доктор, тя има законна бакалавърска диплома и нелегитимна магистърска. Стана съветничка на Игнатов, малко след като той смени ректорския пост в НБУ с министерския. Преди да влезе в екипа на Игнатов в МОМН, Христова също работеше в НБУ.


На 19 юни 2012 г. МОМН сключва 4-годишно рамково споразумение с обединението Блупринт Макс с управител Тодор Николов Зафиров, студент на Христова в Нов български университет.


70% от Блупринт Макс държи Блупринт 2010, по 15% имат Триера Комюникейшънс и Дайрект Сървисиз.


Съсобственици на Блупринт 2010 с по 50% участие са Тодор Зафиров и Деница Валентинова Спасова, също родена през 1985 г. Съсобственици на Триера са Нели Иванова Драганова (управител на Еврохолидейз ООД) и Пауър Солюшънс. Съсобственици на Дайрект са Пауър Солюшънс и Държавна печатница (Унгария).


Предметът на споразумението между МОМН и Блупринт Макс е изработка и доставка на рекламни материали и сувенири по проекти с бенефициент МОМН за следващите 48 месеца – 4 години напред!


Финансирането по един от договорите, възложен от Евелина Христова, тогава ръководител на проект Ученически практики, покрива 100% от стойността. При повечето от останалите процентът е 85. Схемата е същата като при отпускането на над 100 млн. от летище София на Трейс – конкретни задачи няма, плаща се за бъдещи творчески планове.


Всички проекти са спечелени през последните четири месеца на 2012 година – края на министерстването на Игнатов, когато бушуваше скандала за Фонд Научни Изследвания. От публикуваните на сайта на Агенцията по обществени поръчки обявления става ясно, че се е явявал само един кандидат – Блупринт Макс. Е, това ако не е опорочен и нагласен конкурс – здраве му кажи.


Блупринт Макс печели 1 379 710 лева без ДДС за изработка на рекламни материали по проект Квалификация по Оперативна програма развитие на човешките ресурси.


Следващият договор за студента на Христова е на стойност 8130 лева без ДДС. Той е по проект Включващо обучение, отново финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Също е за изработка и доставка на рекламни материали и сувенири.


Третият е за рекламни материали за проект Студентски практики (също ръководен по това време от Христова) на стойност 180 190 лева без ДДС.


Четвъртият договор е по проекта УСПЕХ, по който с пари от Европа се финансират извънкласни и извънучилищни дейности. Договорът с Блупринт Макс е на стойност 309 000 лева без ДДС, които покриват 85% от общата стойност.


Петият проект е за рекламни материали по проект Подобряване на качеството на общото образование, финансиран по Развитие на човешките ресурси. Стойността му е 10 200 лева.


Шестият договор, който Зафиров получава, е на стойност 54 950 лева без ДДС, по ръководения тогава проект Ученически практики.


Седмият е на стойност 84 000 лева без ДДС, по проект Наука и бизнес.


Осмият договор е за рекламни материали по проекта Нов шанс за успех, финансиран пак по “Развитие на човешките ресурси”. Стойността му е  114 744 лева с ДДС.


Деветият е за над 1.3 милиона, той е по проект Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес.


Десетият договор е за рекламни материали по проект Усъвършенстване на системата на инспектиране на образованието, той е за 6370 лева.


Единадесетият е за рекламни материали по проект Система на кариерно ориентиране в училищното образование и е за 21 330 лева без ДДС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец