"

Великобритания и ЕС наложиха мащабни санкции на Русия, след като тя започна военна офанзива в Украйна в края на февруари.

Свързани новини

28.07.2022 18:00

Стоп на доставките на руски газ за Европа може да има "верижни ефекти" върху цените в Обединеното кралство: National Grid

Видян 2060 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прекратяването на доставките на руски газ за европейските потребители може да доведе до още по-високи цени на енергията в Обединеното кралство, предупреди британската компания National Grid.

"Макар Великобритания да не зависи от руския газ в такава степен, както останалата част от Европа, ясно е, че спирането на газовите потоци в Европа може да има верижни последици, включително много високи цени", се казва в доклада на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) на National Grid.

"Предприемаме действия за повишаване на устойчивостта си към потенциални рискове и несигурност поради евентуален недостиг на газови доставки в Европа", се казва в доклада.

"Това включва удължаване на експлоатационния срок на въглищните блокове и проучване на пазарно базирания отговор от страна на търсенето. "

Великобритания и ЕС наложиха мащабни санкции на Русия, след като започна войната в Украйна в края на февруари.


Блокът от 27 държави обеща да се откаже от руския газ и в неделя се съгласи да намали доставките от Москва с 15% през зимата. Стъпките идват на фона на рязкото повишаване на цените на енергията в Европа и опасенията на някои западни политици, че Русия може да спре напълно доставките.



Средната месечна сметка за енергия на домакинствата в Обединеното кралство може да достигне 500 паунда (609 долара) от януари, заяви в сряда британската консултантска фирма BFY Group.

"Огромна част от британците няма да могат да си позволят да плащат сметките си тази зима", предупреждава старши консултантът Джема Беруик, цитирана от Bloomberg. "Средностатистически семейства с двама работещи родители ще бъдат в състояние на енергийна бедност


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв